Paradijselijke Paddenstoelenrisotto

In al die maanden dat ik weg ben geweest, is dit één van mijn favoriete gerechten geworden. Om te eten én om te maken. Het is een topgerecht om te maken als er mensen komen eten, omdat je het aantal porties makkelijk kunt aanpassen, het makkelijk is om te maken, én je maakt er ook best wel een beetje indruk mee.
Dus, als eerste ik-ben-weer-terug-met-lekkere-recepten-recept: Paddenstoelenrisotto met tijm en chorizo!

20151114_193632

‘Paddenstoelen’ klinkt natuurlijk hartstikke chique, maar dat is het niet. Meestal eet ik dit met kastanjechampignons. Die zijn véél lekkerder dan ‘normale’ champignons, en zien er ook nog wat mooier uit met hun bruine jasje. Wat óók lekker is, is om dit met een paddenstoelenmix te maken, die kun je gewoon in de supermarkt halen. Zullen we beginnen? Ik raak ongeduldig!

 
De boodschappen!
We eten vandaag met z’n tweeën!
150g risottorijst
100-150g kastanjechampignons of paddenstoelenmix
10g verse (!!!) tijm (de helft van zo’n pakje uit de supermarkt)
1 klont boter
25-50g Parmezaanse kaas
1 kleine ui
1 scheut droge witte wijn
1 bouillonblokje, liefst paddenstoelenbouillon, maar groente kan ook!
75g chorizo

Aan de slag!

1. Voor dit recept is het superfijn om van te voren gewoon alles klaar te zetten, dan hoef je nergens meer aan te denken. Begin dus met het pellen en snipperen van de ui en zet de waterkoker aan voor de bouillon!

2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Als je andere paddenstoelen hebt, kun je ze in stukjes scheuren. Was de tijm en ris dan de blaadjes van de takjes.

3. Zet een pannetje op met 500ml van het gekookte water en los daar het bouillonblokje in op. Zet dit op laag vuur. Doe in een hapjes- of braadpan een scheut olijfolie en fruit heel zachtjes de ui aan. Als deze glazig is, voeg je de risottorijst toe en bak je deze mee totdat ook deze glazig is.

4. Voeg nu met een soeplepel elke keer twee lepels van de bouillon toe aan de risotto en roer dit af en toe door. Als de bouillon is opgenomen, doe je er weer wat bouillon bij. Hier ga je mee door tot de bouillon op is.

5. Als je op de helft van de bouillon bent, kunnen de paddenstoelen/champignons en tijm er bij.

6. Snij de chorizo in tweeën, en dan nog eens. Dit snij je weer in plakjes, zodat je kleine driehoekjes hebt. Bak de chorizo in een droge pan totdat ze wat steviger zijn en het grootste gedeelte van het vet eruit gebakken is. Laat de chorizo uitlekken op keukenpapier.

7. Here comes the good part: Als je door de bouillon heen bent en de risotto gaar is, voeg je de boter en de parmezaanse kaas toe. Roer dit nog even goed om tot beiden gesmolten zijn.

Serveer de chorizoblokjes apart van de risotto. Eet fucking smakelijk!

20151114_193636

Hoe smaakt het?

Alsof er een engeltje over je tong piest. Maar écht. Het is comfort food. Hoe meer boter en parmezaan je toevoegt, hoe lekkerder het wordt (maar dat geldt voor alle risotto’s). De tijm is góddelijk, ook hiervoor geldt: hoe meer hoe beter. Het is romig, hartig, de chorizo geeft het wat pit en kruidigheid, door de tijm wordt het weer wat frisser en wijn, boter en parmezaan HOREN gewoon in een risotto.

Stiekem heb ik dit recept al uitgebreid uitgetest op enkele onschuldige burgers, en ik heb er nog geen negatief woord over gehoord! (En ja ik vroeg of ze eerlijk wilden zijn) Iedereen smulde heerlijk van mijn maaltje!

Wat is jouw favoriete risotto-recept?3 thoughts on “Paradijselijke Paddenstoelenrisotto”

  • Hi there, I found your web site by the use of Google while searching for a similar matter, your site came up, it seems to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks. ecaefedefffdfbee

  • Dudes and dudettes, sorry to bother you, I just see that people have alive discussion at this thread.
    I am looking for someone with an experience of MAKING MONEY with EBAY AFFILIATE? I made some cash with 999Webdesign.com and GOOGLE ADSENSE before but not much. My friend has suggested to contact a ebay websites for sale at flipper.top (here is URL if you are lazy to type it, [url=http://flipper.top/]direct link – “TURNKEY WEBSITES”)[/url] – I hope it can work! It looks like they are making good MONEY MAKING SITES. Would you share your opinion and experience? I was not able to find a good looking
    FREE AFFILIATE SOFTWARE and flipper.top sounds affordable. See ya!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *