Gezapige Geluksmomentjes

De mensen die mij kennen, of wel eens een blogpost van mij hebben gelezen, weten dat ik niet de allerpositiefste ben. Ik hou nu eenmaal van zeiken, commentaar leveren en zwelgen in zelfmedelijden. Wat sommigen misschien niet weten, is dat ik ook juist heel erg kan genieten en het mooie kan zien in kleine dingen. Daarom heb ik, als tegenhanger van de Eigenwijze Ergernissen, de Gezapige Geluksmomentjes bedacht. Een lijst met kleine dingen waar ik van kan genieten.

Bloeiende bloemen op een onverwachte plek 

Of het nu een klaproos op een bouwplaats is, of een klein madeliefje bovenop een dak; ik vind het zo mooi om te zien hoe parmantig sommige bloemen, vanuit het niets in hun eentje op een onverwachte plek staan te bloeien. Ze fleuren gelijk de meestal sfeerloze omgeving op. Kijk maar eens op het station tussen de treinrails, of in een smal steegje of je iets ziet bloeien.

PUPPY’S.

Oké, eigenlijk is dit wel iets meer dan een ‘klein ding’, maar zodra ik een puppy zie, smelt ik van binnen. Die schattige pootjes, het gehups en onbeholpen gedrag, I love it! Dus, als je ooit merkt dat ik weer eens chagrijnig ben, of zwelg in zelfmedelijden, stuur me dan (een foto van) een puppy. Instant geluk!

Mijn eigen puppy

Vogeltjes die zichzelf baden in een dakgoot of zandbad

Ik zag het gisteren nog, twee lieve musjes die zich naast een stoep in het zand aan het woelen waren. Het ziet er lief uit, en de gedachte dat zo’n beestje zich doelbewust wast, is nog schattiger. Dus kijk eens in de dakgoot of je een merel ziet die zichzelf een douchebeurt geeft!

Als ze in een restaurant wél weten hoe het hoort

Oh man, ik kan hele boeken schrijven over mijn irritaties in eetgelegenheden. Geen kennis van de etiquette, geen oogcontact maken of ‘gedag’ zeggen of langer dan een kwartier moeten wachten tot ze eens bij je langs komen. Daarom is mijn geluk des te groter als het wél goed gaat. Als je de hele tijd dezelfde serveerster of ober hebt, ze je vanuit de rechterkant bedienen en ze de vrouwen aan tafel de menukaart eerst geven. Veel mensen maakt het geen donder uit, maar ik vind het op de één of andere manier zó vervelend als het níet, en zó heerlijk als het wél goed gedaan wordt!

Als het huis helemaal netjes en schoon is

Jezusmina, wat ben ik toch eigenlijk een muts hé. Nu komt het natuurlijk bijna nooit voor dat écht het hele huis helemaal schoon en netjes is. Hooguit voor een verjaardag of als de visite blijft slapen. Dus, als dit zeldzame moment zich dan voordoet, ben ik helemaal in mijn nopjes. Nergens stof (oké vast wel ergens maar toch), nergens afwas en alles netjes opgeruimd, hoe heerlijk is dat! Rust in je huis is helaas écht rust in je hoofd.

 

Oh enne, don’t worry, ik word nu echt niet miss positivo of een positiviteitsgoeroe!

Waar word jij nou écht gezapig gelukkig van?2 thoughts on “Gezapige Geluksmomentjes”

  • Woehoe Anneleen is back! Leuke lijst, die badderende vogeltjes is inderdaad super cute. Ik kan ook heel blij worden van onze katten en hun gekkigheden, van een koud drankje op het terras als het mega warm is, van mijn fotografiewerk, van leuke gesprekken die spontaan ontstaan met een vreemde en zo zijn er nog wel heel wat dingen waar ik blij van word eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *