Lieflijke Lasagne-cupcakes

Dit is toch té leuk. Ik heb al wel eens verteld dat ik niet zo’n mega-zoetekauw ben. Een oreokoekje sla ik niet af en het chocoladeschap in de supermarkt vind ik lastig om te ontwijken, maar cupcakes vind ik over het algemeen nogal overschat. Natuurlijk, ze zien er superleuk uit en zijn ook echt niet vies, maar qua smaak is ’t vaak niet heel spannend. Dús, wat doe je dan? Dan maak je er wél iets lekkers van. En waar houdt 99% van de mensen van? Juist! Lasagne! De oplossing is: Lasagne-cupcakes!

Eerder had ik het er al over op Facebook, ik zag het recept bij Foodgloss en heb het laatst dan eindelijk gemaakt!


Het is een heerlijk priegelwerkje, maar moeilijk is het niet!
Wat je nodig hebt voor 12 Lasagne-cupcakes (Dat is genoeg voor 3 personen als avondmaaltijd)
12 lasagnevellen
1/2 courgette
1/2 paprika
200g rundergehakt
1/2 blikje tomatenblokjes
1 teen knoflook
100g geraspte kaas
Kruiden naar smaak (Zoals een mix van Italiaanse kruiden of gedroogde oregano en basilicum)
Olijfolie
Eventueel nog een uitje, fijngesnipperd!

Ook nodig:
Cupcake-bakvorm

1. Verwarm je oven voor op 180°C. Kook de lasagnevellen totdat ze soepel zijn, ze hoeven niet helemaal zacht en gaar gekookt. Doe wat olijfolie bij het water in, op deze manier plakken de vellen niet aan elkaar.
2. Snij de paprika in kleine stukjes en de knoflook fijn. Zet een koekenpan op en fruit hierin de knoflook even aan, en eventueel een uitje. Doe dan het gehakt erbij en bak dit rul. Doe de paprika erbij en laat die even meebakken.
3. Doe de tomatenblokjes en kruiden bij het gehaktmengsel en verwarm dit even mee. Het moet geen saus worden, maar meer een smeuïig mengsel. Snij ondertussen de courgette in plakjes
4. Snijd met behulp van een kom of grote mok rondjes in de lasagnevellen. snijd dan aan de boven-, onder- en zijkanten de rondjes een beetje in. Zo kunnen ze straks makkelijker in de vorm. De restjes kun je in je cupcakes verwerken als extra vulling.
5. Vet de cupcake-bakvorm in met olijfolie. Leg de lasagnevellen in de bakvorm zodat het cupjes vormen. Dan kun je ze vullen! Eerst een laagje gehaktmengsel, dan een schijfje courgette, dan wat geraspte kaas en dat herhaal je, eindig uiteraard met een laagje kaas!
6. Zet de cupcakes voor 25-30 minuten in de oven (en gebruik vooral je gezond verstand, je ziet het wel als ze klaar zijn!). Eet smakelijk!


Hoe smaakt het?
Nom! Het heeft niet de romige smaak die lasagne normaal heeft, want er zit geen melk in. Het lijkt qua smaak meer op een lekkere pastasaus met gehakt en groenten, maar door de gesmolten kaas lijkt het wel wat meer op lasagne. Je kunt dit natuurlijk net zo maken als je wilt, als je niet van courgette houdt, kun je het maken met bijvoorbeeld wortelen, prei of champignons, net wat je lekker vindt.

Het is grappig om iets wat qua smaak toch best op lasagne lijkt, op zo´n andere manier te eten. Ik raad trouwens niet aan om ook het echt als cupcake te eten, want het valt gewoon uit elkaar als je het eet.
Ga dit gewoon lekker een keer in het weekend maken (het is niet mega snel klaar) en geniet er vooral van!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *