Heerlijke Hitjes #5 Oktober

Ondanks de bijna complete radiostilte de afgelopen maand, voel ik me tóch verplicht om een Heerlijke Hitjes te schrijven. Of nouja, verplicht, ik vind het gewoon heel belangrijk! En in de herfst komt er altijd hele fijne (en vooral veel) muziek uit, dus ik moest wel. Dus, hieronder weer wat toelichting bij een paar nummers en de link naar de Spotify-lijst! (En het is serieus een fijn lijstje, lekker herfstig!)

Klik HIIIIIEEEERRRRRR voor de Spotify-lijst!

AURORA – Runaway
Ik heb werkelijk waar geen idee wie dit is en ik heb ook geen tijd gehad om het uit te zoeken, maar who cares, dit liedje is zo heeeeerlijk dromerig. Perfect als je even een momentje voor jezelf hebt met een wijntje en een tijdschrift, of als achtergrondmuziekje. En zelfs de computergeluidjes storen me niet. Lekker herfstig, ook!


St. Paul & The Broken Bones – Call Me
Whooooew wat een nummer. Heeerlijk die stem, lekker soulvol. Als je dit op zet tijdens het schoonmaken, fietsen of koken, ga je als een speer! Echt zo’n oppeppend nummer met een fijn rauw randje. Omdat nieuwe soul ook heel gaaf kan zijn! (En als jij nou wel de tijd hebt voor een lange Spotify/Youtube-sessie, check deze band dan verder, ’t is echt heul nice)

Sam Smith – Writing’s on the Wall
Shaken, not stirred, 007, the whole shebang. YES ik heb niks maar dan ook niks met James Bond, behalve met de muziek die er altijd voor word gemaakt. Man wat gaaf. En die stem van Sam Smith is zooo goed. Wat een reusachtig nummer, echte grandeur. Ofzo. Het is gewoon hoe een Bond-nummer moet zijn, bam! (Overigens ergens ik me normaal altijd dood aan de zin ‘writing’s on the wall’ in nummers, zo cliché, maar ach)

Anouk – Dominique
Dit heeft wel echt even uitleg nodig. Dit nummer vind ik namelijk niet echt mooi, ik vind de tekst maar gek en ongemakkelijk klinken, maar ik ben wel heel erg gefascineerd door het nummer. Anouk die Nederlands zingt, wie had het ooit gedacht. Geslaagd is het naar mijn mening niet helemaal, maar toch zal ik ‘m blijven luisteren!

Khruangbin – White Gloves
HERFST HERFST HERFST. Deze plaat ádemt herfst. Wederom lekker dromerig. Goed glas rode wijn, of kruidenthee, wat je wil, en dan even tot rust komen met deze laat. Of lekker melodramatisch uit het raam kijken als het regent. Lekker sferisch, love it. Trek je dikke trui aan, stop je smoel vol met chips en hapjes en laat die herfst lekker op je af komen!

De Jeugd van Tegenwoordig – Manon
Humor om te lachen, noem ik dat. Muzikaal misschien best een beetje walgelijk, of in ieder geval niet mijn smaak, maar De Jeugd weet me toch altijd te boeien. Watskeburt, Barkie, kom op, die jongens schrijven best wel geschiedenis. En ik wil ook wel eens een blokje om met Manon.

Bewilder – The Unkown
Dit nummer heb ik al vaak op de radio horen langskomen, en ik dacht telkens dat het een heel oud hippie nummer was, dat ze toevallig nogal vaak draaiden. (1 seconde dacht ik dat het Kurt Vile was, tot de zang kwam)Verrassing: NIET DUS. Het is gewoon een Nederlands bandje! Gevormd met allemaal Nederlandse topmuzikanten, die onder andere uit het orkest van Kyteman, The Black Atlantic en GEM geplukt zijn. (Ik veroordeel je niet als die namen je niets zeggen, neem van mij af dat het goed is). ENNIEWEE, die gitaartokkel, love it, en dan die stemmen zo heerlijk in koortjes en dan óók nog lekker indie, het is gewoon heul gaaf.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *