Complete Courgette-Ricotta rolletjes in tomatensaus

DIT IS ZO GODVERGETEN LEKKER. Elke sukkel kan het maken, zolang het maar een sukkel is die wel van een beetje knutselen houdt. Het schaven van de courgette, het samenstellen en oprollen van de rolletjes, je hebt er een beetje geduld voor nodig, maar al met al ben je echt niet langer dan 20 minuten met de voorbereiding bezig, en je hoeft van tevoren niets te bakken of koken, het kan allemaal rauw de oven in, superhandig!


Ricotta is echt zo’n ingrediënt dat ik niet vaak genoeg gebruik en waarvan ik ook niet zo goed weet wat ik er allemaal mee kan. Desalniettemin is het wel superlekker en makkelijk om mee te werken. Het is beste vriendjes met pasta, dus vandaar dit recept!

Wat je nodig hebt voor 2 tot 3 personen als hoofdgerecht:
200g tagliatelle
1 grote courgette/2 klein courgettes
100g rauwe ham (Parmaham, Serranoham, of iets wat er op lijkt)
200g ricotta
1 blik tomatenblokjes (400g)
100g Parmezaanse kaas (geraspt)
1 teen knoflook (geraspt) of beetje knoflookpoeder
1 el Italiaanse kruiden

Ook nodig:
Cocktailprikkers
Oven
Ovenschaal

Eventjes je best doen en dan kun je over driekwartiertjes (ongeveer) heeeerlijk eten!
1. Verwarm je oven voor op 200°C. Snijd een stukje van de boven- en onderkant van de courgette. Schaaf dan, met een dunschiller of kaasschaaf de courgette in lange plakken.
2. Halveer de plakjes ham en leg die op de plakken courgette.
3. Doe in een bakje de ricotta, knoflook, kruiden, wat peper en zout en de helft van de Parmezaanse kaas en meng door elkaar. Schep dit met een theelepeltje op het begin van de courgette/ham-plakken en rol dan de plakken op en zet vast met een cocktailprikker. Herhaal dit tot alles op is.
4. Schenk de tomatenblokjes in de ovenschaal en zet daar rechtop de courgetterolletjes in. Doe er nog wat Parmezaanse kaas overheen en zet ze voor 20-25 minuten in de oven.
5. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de verpakking en serveer apart van de rolletjes. Eet de cocktailprikkers niet op.

Hoe smaak het?
Yum! Als je alles lekker door elkaar mengt en het als een echte Hollander eet (tagliatelle lekker snijden en alles door elkaar mixen) is het heerlijk in balans. Je proeft alle smaken goed, de courgette, ham, ricotta en tomatensaus. Het ricotta mengsel heeft een hele zachte en lekkere smaak, en maakt de tomatensaus wat romiger. Alles past goed bij elkaar en je hebt genoeg vlees, groenten en koolhydraten in je maaltijd. Naar smaak kun je wat meer peper gebruiken of de tomatensaus nog kruiden. Het gerecht ziet er ook nog eens superleuk uit en is dus ook een goede om op een simpele manier indruk te maken als je mensen te eten krijgt! Het is best idiot-proof, en als je geen zin hebt om te pielen met die rolletjes, kun je het ook gewoon in stukken snijden en in die ovenschaal flikkeren. Of dat erg goed is voor de smaak vraag ik me af, maar he, heel slecht kan het niet zijn!
Nog lekkerder met extra veel Parmezaanse kaas of nog een lepel ricotta extra.0 thoughts on “Complete Courgette-Ricotta rolletjes in tomatensaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *