Heerlijke Hitjes #4 September

De zomer loopt op z´n einde, en dat betekent dat in de muziek dingen juist weer gaan opbloeien. Nieuwe releases, nieuwe tours, en ook al is het festivalseizoen afgelopen, bandjes en artiesten houden zeker geen winterslaap! Ook deze maand weer een lekker lijstje met nieuwe toffe muziek voor jullie! (Ook al is ie een dagje later, ssstt)

Ik móet toegeven, ik was lichtelijk teleurgesteld in de releases dit keer. Maar ik begrijp natuurlijk ook dat artiesten het veel te druk hadden met festivals en vakanties. Alsnog is het een fijn lijstje geworden met wat heerlijk nieuwe uitschieters!

Voor de Spotify-link klik je HIIIIIEEEERRRRR HIER HIER HIER.

Major Lazer (ft. Ellie Goulding & Tarrus Riley) – Powerful 
Met veel tegenzin zet ik Major Lazer in dit rijtje. Over ’t algemeen vind ik ’t draken van nummers en mis ik de tijd dat ze nog niet bestonden. En ook de nieuwe koers van Ellie Goulding vind ik (ondanks dat ie erg succesvol is) nogal jammer. MAAR. Dit nummer heeft iets. Het tempo, de sound en vooral het refrein vind ik heerlijk. Sorry.

The Dead Weather – I Feel Love (Every Million Miles)
Omdat The Dead Weather nou eenmaal geweldig is. Toegegeven, het is veel van ’t zelfde, maar als je er van houdt is daar niets mis mee. Scheurende gitaren en een heerlijke vuige sound, ik hou ervan. Oh, en voor als je het nog niet wist: Jack White (Van The White Stripes, jeweetwel, 7 Nation Army, ‘Tuuu du du du du duuuuu du’,) zit in The Dead Weather. Alles wat die man aanraakt verandert in goud.

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats – S.O.B.
Wie? Daniel Radcliffe? Nee, bijna. Ik wist tot gisteren niet wie het was, maar zijn Wikipedia vertelt dat deze Amerikaanse zingende tuinman al heel wat heeft meegemaakt. In het nummer zit een soort arbeidersbeat, ik zie echt van die mijnwerkers voor me die met z’n allen een nummer zingen om het werk wat draaglijker te maken. Het klinkt lekker strijdlustig en country, en ik word hier heel heel héél vrolijk van! Zijn stem <3 Absoluut mijn favoriet deze maand! Oh, enne, epic snor!

Gary Clark Jr. – The Healing
Voor een lekker potje bluesrock kun je me altijd wakker maken, en deze topper houd ik al een paar jaar in de gaten. Deze single is de voorbode van zijn nieuwe album ‘The Story of Sonny Boy Slim’. Zijn geweldige gitaarspel en heerlijke soulvolle stem maken dit nummer, en eigenlijk al zijn nummers, heerlijk om naar te luisteren, niks geen herhalend dance-geneuzel, gewoon, échte muziek!

HONNE – Loves The Jobs You Hate

Dit nummer heeft écht een toffe melodie en sound. Já het is computermuziek, maar néé, het is niet fantasieloos. Lekker refreintje en echt zo’n septemberavond-nummer. Oh, en de bridge in het nummer is heerlijk old-school. (Ja ik praat met teveel Engelse termen, maar die Engelsen hebben nu eenmaal een veel mooiere taal met grotere woordenschat) (Oh, en de zanger is naamgenoot van vriendlief, gotta love him, toch?)


Birdy & RHODES – Let It All Go
Ik vertelde in Heerlijke Hitjes 2 al enthousiast over singer-songwriter RHODES. Nu is er deze single met Birdy, heerlijk dromerig en de stemmen passen heel mooi bij elkaar. De tweestemmige stukken vind ik echt magisch mooi, gooi er dan nog een koortje en een vioolpartij bij en de climax is compleet, zo mooi dit! En ja, Birdy was misschien een hype, maar die chick is echt wel tof en kan echt wel zingen.

Alicia Keys – 28 Thousand Days
Ik geef toe, dit nummer zal niet in mijn favorieten-van-2015-lijstje eindigen, maar who cares, dit is Alicia Keys. Alicia Keys, de vrouw met wie ik als dramatisch tienermeisje (en stiekem nog steeds) keihard meezong op If I Ain’t Got You, Fallin’ en guilty pleasure ‘My Boo’. Deze vrouw krijgt van mij sowieso al +15, dus is ze ook vertegenwoordigd met haar nieuwe – soort van comeback – single! Dit jaar nog zal haar zesde album uitkomen.0 thoughts on “Heerlijke Hitjes #4 September”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *