Milde Meloen-ham salade

Meloen met rauwe ham, dat is één van de beste combinaties oooooit. Dat zoete van de meloen met het zoute van de ham, oh dear, zo lekker! Maar om nu een heel bord met meloen en ham als avondeten op te peuzelen, is ’t ook niet helemaal. Dus, wat doe je er dan mee? Juist! Salade maken! Dit is zeker niet origineel of vernieuwend, maar wel héul lekker en naar smaak aan te passen. En het vult goed!

In mijn wat-moet-ik-eten-als-het-zo-warm-is-zoektocht was ik op zoek naar een salade die fris was, maar wel vulde. Wederom plukte ik het ene ingrediënt van het éne recept, en het andere ingrediënt van een ander recept. Alles bij elkaar ontstond deze heerlijke meloen-ham salade!

Voor 2 personen/porties heb je nodig:
75g bladsla (eikenbladsla, jonge bladsla of eventueel spinazie)
1 halve galia meloen
100g rauwe ham (Parmaham, Serranoham of iets wat daar op lijkt)
100 ml balsamicoazijn
1 zakje/bakje mini mozzarella (of een bolletje in stukjes gesneden mozzarella
Parmezaanse kaas

1. Schenk de balsamico azijn in een pannetje en laat dit op laag vuur inkoken tot een siroop. Hoe langer je het inkookt, hoe dikker de siroop. Roer regelmatig en ga er níet met je hoofd bovenhangen, want dan krijg je een hoestbui van jewelste. Je kunt dit ook van tevoren doen, dan kan de siroop nog voldoende afkoelen (zet eventueel in de koelkast)
2. Snijd de meloen in blokjes en scheur de ham in stukken.
3. Meng de sla, meloen, ham en mozzarella door elkaar. Serveer de Parmezaanse kaas en balsamicosiroop ernaast en je kunt genieten! Hoe makkelijk is dat!


Hoe smaakt het?
Oooomnomnom zoveel lekkere smaken. De balsamico geeft het net die extra kick waardoor het niet saai wordt en de parmezaanse kaas maakt het wat hartiger, net als de ham. De mozzarella is vooral lekker voor de opvulling en zachtheid. Je kunt eventueel de ham in een pan krokant bakken, maar dan wordt ie wel een stuk zouter en aanweziger.
Als je het wat knapperiger wilt, kun je er croutons doorheen doen. Doe dit wel pas op je bord, anders worden die helemaal zompig door het natte van de meloen.
Serveer er een broodje met wat kruidenboter bij en je bent klaar voor je maaltijd, het vult echt goed en is ook perfect als lunch de volgende dag. Of als bijgerecht bij de BBQ. Je kunt er alle kanten mee op, dus!

Wat eet jij het liefst als het tropisch weer is?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *