Hemelse Hotspots #2 Zwolle

ZWOLLEUHH, ZWOLLEUHH. Aaah mijn stadje, ik mis het daar wel hoor! Dat mooie Zwolle met de prachtige oude gebouwen, mooie grachten en fijne mensen! Daar waar mensen nog opkijken als er een politie-auto langs rijdt en mensen gewoon aardig tegen je doen in winkels. Daar waar je geen €5,- neertelt voor een glas wijn en je te veel terrasjes hebt om uit te kiezen.
Ik heb ‘maar’ twee jaar in Zwolle gewoond, maar het voelde echt als thuis! Als student met een kamer in Zwolle (die duur zijn, het enige nadeel van Zwolle), had ik nooit megaveel te besteden, maar zo af en toe kon het er van af en deed ik me te goed aan onder andere tapas, Mexicaans en Italiaans eten. In deze tweede Hemelse Hotspots mijn 5 lievelingsrestaurants in Zwolle!

Dit keer op willekeurige volgorde!

1. The Peppermill
Dit vind ik één van de betere restaurants in Zwolle. Nét iets prijziger dan ‘normaal’, maar daar krijg je heerlijk eten, leuke, beleefde bediening en een hele fijne sfeer voor terug. De keuken is Tex-Mex. Half Amerikaans, half Mexicaans. Vind ík helemaal heerlijk, maar als je niet van gehakt, wraps, of bonen houdt (ik houd ook niet zo van bonen maar hier doen ze er echt leuke dingen mee!), dan moet je hier misschien maar niet naar toe. De porties zijn ook erg Amerikaans, maar het eten smaakt er vers en is goed op smaak, de guacamole en zure room bij de verschillende wraps zijn onweerstaanbaar en ook voor vegetariërs is er genoeg keus! Het is niet verfijnd, het is niet chique, maar je wordt er netjes behandeld, het eten is écht lekker en je hebt megaveel ruimte om je tafel, superfijn!

2. Ristorante Michelangelo
Dit is het beste Italiaanse restaurant in Zwolle. Volgens mij is het een familierestaurant, je waant je echt in Italië! Ik heb hier niet vaak gegeten, want het is wel nét ietsje prijziger, maar echt de moeite waard! De kaart is heel uitgebreid en echt Italiaans! De vleesgerechten zijn best wel een beetje te duur, maar ze zijn het wel waard! Wel honger, geen overvolle portemonnee? Dan heb je alsnog genoeg keuze uit de meer betaalbare voorgerechten en pizza’s of pasta’s (of risottoooo).

3. Hawaii/Tosti-world/Het Smikkelhoekje
Hier even een ode aan de snelle vette hap, want ook daarvoor kun je heel goed in Zwolle terecht.
-Het Smikkelhoekje is de beste snackbar waar ik ooit ben geweest. Ontzettend aardige mensen en heerlijke patat en snacks. Op honderd meter lopen van mijn kamer (en ook op de route naar de supermarkt, waardoor ik vaak op ’t laatste moment toch werd verleid om maar ’n patatje te halen) was dit de perfecte plek en snackbar!
-De Tosti-world is echt een begrip in Zwolle. Verzin een tosti en ze hebben het. Lekker knapperig, vers en snel bereid! Misschien een beetje prijzig, maar dat is ’t wel waard! Dus ben je aan ’t shoppen in Zwolle maar heb je geen zin om echt uitgebreid te lunchen, hop dan hier even binnen (of buiten op ’t terras)!
-Hawaii, wie kent het niet. Als je in Zwolle woont en Hawaii niet kent, sla jezelf! Als paradepaardje van de Voorstraat, de uitgaangsstraat van Zwolle, is Hawaii het allerbeste late-night voerhok. Hier hebben ze de lekkerste frikadel speciaal OOIT en ook de hamburger, lahmacun (turkse pizza) en kroketten zijn subliem, vooral na een avondje met teveel alcoholische versnaperingen. De uien snijden ze zelf, je krijgt zelfs een kleine salade bij je frikadel (als je binnen eet) en het is sowieso warm, ook als het uit de muur komt! Het perfecte medicijn tegen een kater, gewoon even langs bij Hawaii!

4. Ristorante La Terra Italiana
Dit restaurant zit op steenworp afstand van mijn oude kamertje, en ook van het station. Het is lekker laagdrempelig en de bediening is echt heel aardig en leuk. Het eten is echter niet laagdrempelig en echt heul lekker! Je kunt er heerlijk buiten zitten, maar ook binnen heb je genoeg ruimte en sfeer.
Van vleesgerechten tot pizza’s tot pasta’s, alles is lekker! Maar als ik je een tip mag geven, ga voor de vleesgerechten, pizza kun je overal wel krijgen! Als ik er zo over na denk, heb ik hier best vaak gegeten! De prijzen zijn normaal, voor €25,- ben je wel klaar met 3 gangen, denk ik. Oh, en vergeet niet de pizzadag en de pastadag! Op dinsdag en respectievelijk woensdag heb je, als ik het me goed herinner, voor 6,50 een pizza of pasta! Minpuntje is trouwens de debiele soepstengels die ze nu serveren als aperitiefje, eerder was dat altijd een lekker mandje brood, veel beter!

5. Alle écht goede restaurants die ik niet kon uitproberen omdat ik een arme student was
Ik heb in Zwolle nooit echt het geld gehad om écht goed uit eten te kunnen. Hierdoor zijn er een hoop restaurant die ik nooit heb uitgeprobeerd. Mijn selectie zal dan ook zeker niet de crème de la crème zijn, maar het zijn stuk voor stuk restaurants waar ik meerdere keren heb gegeten en met goede herinneringen aan terugdenk. Bijvoorbeeld ook Las Rosas, waar je prima tapas kunt eten en de desserts goddelijk zijn, evenals de vele roséetjes die ik in de zomer op het terras heb gehad.

Ook hier weer een eervolle vermelding, dit keer voor La Cucaracha, een Mexicaans restaurant aan de Sassenstraat (één van de mooiste Zwolse straten) waar ik laatst at! Prima eten, bediening kon beter (het is tenslotte een momentopname) maar de crème brûlée daar, GODDELIJK.

Vertel me alsjeblieft waar ik nog eens móet gaan eten in Zwolle, dan zal ik dat zéker gaan uitproberen (nee, ik hou niet van sushi of Aziatisch, sorry!). En waar is het verschrikkelijk slecht?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *