Terrasjes Top Tien

We zitten midden in de zomer, en in de zomer is er één ding dat ik heel vaak en met veel plezier doe: terrasjes pakken. Gewoon in mijn woonplaats, maar ook als ik in een andere stad of ander dorp ben, zoek ik graag het fijnste terrasje uit! En die wil ik ook graag met jullie delen, dus hier komt mijn terras-top-tien! Met uiteraard Hilversum, Zwolle en Terschelling, maar ook andere terrasjes!

1. Verder is het in willekeurige volgorde, maar deze verdient gewoon nr. 1:
De Walvis op Terschelling (West-Terschelling), bij het Groene Strand. Dit is de allermooiste plek in heel Nederland. Ja, dat durf ik te zeggen. Met uitzicht op een stukje wad (dus soms helemaal ondergelopen, soms helemaal droog) dat overloopt in de duinen, gezien het helemaal aan de linker(/west)-kant van het eiland ligt, met uitzicht op Vlieland en vele boten. (En dat uitzicht moet je maar lekker zelf eens gaan bekijken en geef ik niet weg!)
De zon en wolken spelen hier altijd ongelofelijk mooi met elkaar. Ik kan nog uren doorgaan over het uitzicht, maar het zit hier áltijd helemaal vol, dus dat zegt genoeg. Ze hebben er ook nog eens heel goed eten, hapjes, lunch en diner, en lekkere drankjes. In de zomer kun je er uren op de bankjes voor blijven zitten in de zon, en in de winter is het heerlijk om binnen op te warmen met een warme chocolademelk. I LOVE THIS PLACE.

2. Las Rosas in Zwolle
Dit is één van de populairste terrassen in Zwolle. Ik weet niet helemaal waarom, want die loungebanken zitten voor geen meter, het uitzicht was tot voor kort ook heel lelijk en er komt elke 5 minuten een bus langsrijden, maar tóch heeft het een bepaalde charme. En goed gevulde wijnglazen. En lekkere hapjes. Oké, ik weet al waarom, ha! En de zon schijnt er altijd, superfijn! Ook ’s avonds chill, want ze hebben terrasverwarming bij de hoge tafeltjes tegen de muur aan.

3. Rex in Hilversum
Héél popi-jopi en je betaalt er te veel voor je wijntje en al helemaal te veel voor een gin-tonic, en toch vind ik het fijn om er te zitten! Het ziet er mooi uit en het is de perfecte plek om mensen te kijken want het zit in de drukste straat van Hilversum. En eerlijk? Er zijn gewoon niet zo heel veel leuke terrassen in Hilversum.

4. Het Beugeltje in Zwolle
Dit is dénk ik het mooiste terras in heel Zwolle. Aan de gracht, op het gras, met uitzicht op de mooie panden aan de Thorbeckegracht. Lekker in de zon, je hebt echt tot in de avond zon daar. Ik kan nog hele poetische verhalen vertellen, maar ga hier naartoe, het is zo mooi en fijn!

5. De Groene Weide (Hessel) op Terschelling (Hoorn)
Ah, Terschelling. Daar zou ik nog fijn zitten met m’n kont in het wad. Máár, als je dan toch mag kiezen.. Vreselijk lekkere bitterballen, goede wijnen en biertjes. Geen mooi uitzicht, niet echt veel mensen kunnen kijken, en tóch is het fijn om hier te zitten. Misschien wel omdat je weet hoe gezellig het er ’s avonds is, als Hessel gaat zingen. Het is gewoon een soort magie.

6. Heartbreak Hotel op Terschelling (Oosterend)
Een strandtent, in de middle of nowhere, helemaal in de 50’s en Elvis stijl, i loooove it! Ze hebben er hamburgers geserveerd in roze cadillacs en barkrukken zoals je die ziet in Amerikaanse diners van vroeger. De hele sfeer is zo gaaf, goede muziek en het ultieme strand-gevoel maar dan met een extra leuk tintje.

7. Elk terras op de Markt in Assen
Zusjes de Boer voor ’s avonds, Bella Italia om te eten (de scaloppa is daar goddelijk) of Isola Bella als je wel zin hebt in lekker Italiaans eten, maar geen overvolle portemonnee hebt. De Koppelpaarden als je 30+ bent en je weer eens flink aan de zuip wilt, en een paar nieuwe tentjes waar ik nog niet ben geweest. Dit is by far het mooiste plekje van Assen, met uitzicht op de vaart en de vele terrasjes daar.

8. Hotel De Jonge of Dames Dijkstra in Assen (naast elkaar)
Dit is het tweede beste plekje in Assen om te zitten qua gezelligheid, vooral als er markt is (die dus niet op de Markt is, snap je het nog?). Bij Hotel de Jonge is de bediening ronduit verschrikkelijk, ze behandelen je daar bijna al stront, maar goed, ze brengen je drankjes en hapjes (die meer dan prima zijn) en je hoeft geen fooi te betalen. Oh, én.. terrasverwarming!
Bij Dames Dijkstra is het iets minder gezellig zitten, er is geen terrasverwarming en het ziet er een stuk minder uitnodigend uit (ook binnen, kitscheriger dan dat wordt het niet) maar ze rekenen normale prijzen (vooral t.o.v. de buren) en brengen je lekker eten en fijne muntthee met honing en gebak <3. Het is maar net waar je zin in hebt!

9. Kaap Noord op Texel (De Cocksdorp)(Ja, De Cocksdorp, ha-ha, supergrappig, klaar nu?)
Dit is biiijna net zo mooi als De Walvis op Terschelling. Je kijkt uit op waar de Noordzee en de Waddenzee en dus de duinen en de wadden (en de dijk) elkaar ontmoeten, daar waar het water onstuimig is en je de aanlegsteiger van de Texel-Vlieland boot ziet. Binnen is het heel mooi licht met mooie meubelen en een fijne sfeer. Denk een beetje aan kinderen die Vlinder en Storm heten, maar dan leuk. Wederom prima bitterballen (jezes wat vreet ik veel bitterballen) en drankjes, en ik vind het hier eigenlijk het fijnst in de herfst, of op een herfstige zomerdag.
(Ik bedenk met net dat dit geen terras is, maar regels zijn er om gebroken te worden!)

10. Mizu in Zwolle
Één woord: Cocktails. Meer woorden: Gezellig, hip en druk terras met rare stoelen en dure drankjes, but I love it <3 Op een mooie zomerse avond pak je hier de laatste zonnestraaltjes en heerlijke mojito’s en cosmopolitans.

Welk terras lijkt jou het leukst? Of waar ben je al eens geweest?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *