Heerlijke Hitjes #3 Augustus

Het is de 29ste, tijd voor een nieuwe Heerlijke Hitjes! De derde alweer! Ik moet zeggen, de spoeling was dun. Niet alleen qua televisie en nieuws is het komkommertijd, ook qua goede nieuwe muziek. Maar het is me gelukt, ik heb een lijstje samengesteld. De nummers zijn wat rustiger, wat meer indie/singer-songwriter en een hoop minder vrolijkheid en dance dan de vorige Heerlijke Hitjes (dat komt vast door dat herfstige weer), maar het is alsnog een supermooi lijstje! De link naar de playlist vind je in de post!

En die link vind je dus ->->->->-> HIIEEERRRRRRR <-<-<-<-<-

The Weeknd – Can’t Feel My Face
Ik heb heel lang geprobeerd om dit liedje te ontkennen, omdat ik ’t eerst maar niets vond, en wat de fuck was die tekst: ‘I can’t feel my face when i’m with you, but I love it’. Ehh? Maarja, stiekem is het dus gewoon een aanstekelijk nummer dit beter word naarmate je ‘m vaker luistert. Maar die hoge stem blijft irritant. Het is net als reality-televisie; je wilt het niet leuk vinden, maar je vind het stiekem heerlijk.

Nick Mulvey – Cucurucu
Ja juist ja. Ik doe ook altijd dieren na als ik zing. Oh well, Nick Mulvey, weer zoiets dat ik heel lang heb geprobeerd te ontkennen. Ik vond ’t gewoon niet zo tof, beetje saai, maar door dit nummer ben ik overgehaald en luister ik nu ook zijn andere werk! Hoe ik bij dit nummer kwam? Door DEZE Dokter Pop (Item van Gerard Ekdom op 3FM) van afgelopen maandag, waarin een 4-jarig meisje heel schattig het refrein zingt.

The Arcs – Outta My Mind
Oké, van een beetje herhaling ben ik niet vies, want The Arcs, die ook in Heerlijke Hitjes 2 verschenen, (projectje van Dan Auerbach, zanger van The Black Keys) hebben weer een lekkere nieuwe plaat uit. Deze plaat is wel heul erg de zelfde sound als The Black Keys, maar dan alsof ze seks hebben gehad met Arctic Monkeys. Klinkt goed, toch?

Glen Hansard – Winning Streak
Glen Hansard is een soort van papa. Zijn stem is altijd zo geruststellend. Als je gestresst bent, of verdrietig, of verward, luister dan gewoon Glen Hansard, en je komt weer tot rust. Mooie teksten en melodieën en dus een betoverende stem. Je moet er wel van houden, want heel spectaculair is het niet, maar dat hoeft ook niet. Dit nummer is weer zo’n heerlijk nummer, en het leukste is dat het een voorbode is van het nieuwe album ‘Didn’t He Ramble’, dat uitkomt op 18 september, yay!

Hozier

Hozier – Someone New
Ik word echt heel heel heeel erg vrolijk van de melodie in het refrein van dit nummer! En van de intro. En van de stem van Hozier. En ik ben gewoon blij dat ie meer dan één heel tof nummer kan schrijven, aangezien ik bang was dat het een eendagsvlieg zou zijn/worden. Maar dat is het niet! ´So I fall in love just a little, oh a little bit every day with someone new´! Whieeh.

Bright Eyes – First Day of My Life
Dit liedje is gewoon zo liiieeeevv. Echt zo’n dromerig zomerliedje waarbij je een veld met allemaal mooie wilde bloemen en een verliefd stelletje voor je ziet. Ik kende Bright Eyes nog niet echt (alleen van naam), maar ze gaan na dit nummer zeker op mijn to-listen-lijstje! Kijk trouwens wel uit met dit liedje, luister ‘m niet te vaak! Dit is echt zo’n liedje dat vervelend wordt als je ‘m teveel luistert, terwijl het een heel mooi liedje is, net als ‘Home’ van de IKEA-reclame.

Frank Turner

Frank Turner – The Next Storm
Ten eerste: ga deze man live zien. Ten tweede: ga deze man live zien: Ten derde: Dit nummer is heel heel erg tof en ik ben aan de ene kant heel blij dat 3FM hem eeeeeeeindelijk ontdekt heeft, en aan de andere kant ook weer niet. Tsja, zo gaat dat bij mij. Ik vind het altijd wel fijn als een artiest niet teveel gedraaid wordt en nog een beetje ‘van mij’ is. Deze Ierse vrolijke knappe man brengt zoveel vreugde! Wat een sympathieke man, entertainer en goede muzikant! Echt een beetje een Ierse sound (Denk Dropkick Murphys meets Pete Murray

Oscar – Beautiful Words
Dit is het vrolijke jonge neefje van Morrissey. Oké, hij is niet echt het neefje, en ook niet mega-vrolijk, maar die stem! Echt nét Morrisey, vind ik. Wát een toffe ontdekking! Het is Morrissey, maar dan wat minder ‘zwart’ en meer pop/radiogeschikt. Of dat een goed iets is, laat ik in het midden, maar het is in ieder geval erg tof en ik ben echt verrast door deze knul! Luister ook zeker de rest van zijn EP ‘Beautiful Words‘.

Heb ik nog een toffe nieuwe plaat gemist? Let me know! 1 thought on “Heerlijke Hitjes #3 Augustus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *