10 Food Confessions Tag

Een maandje of twee geleden ging er in foodblog-land een tag rond en aangezien ik mijn hele leven al een laatbloeier ben, ga ik dat lekker nu pas invullen! Dus, mijn 10 raarste grootste gekste bekentenissen omtrent eten, op een rijtje, uitgebreid beschreven, zin in!

1. Ik kan nooit in één keer heel veel eten, maar eet gedurende de dag wel veel. En vaak. Ik heb waarschijnlijk gewoon een maag ter grote van een golfbal, maar mijn stofwisseling werkt wel mega-snel (vandaar ook dat ik amper aankom van eten), waardoor ik meestal al vol zit na 1 bord avondeten, maar vervolgens een uur later wel weer iets lust. Best vervelend, vooral als ik uit eten ga, omdat ik het heel vaak niet op krijg en ik mensen niet het idee wil geven dat ik het niet lekker vond. Meh.

2. Ik hecht heel veel waarde aan ’s avonds samen en aan tafel eten. Liefst zonder telefoons of andere schermen, gewoon even rust en de tijd nemen voor eten en elkaar!

3. Ik ben best een moeilijke eter. Met vis maak je me bijvoorbeeld niet heel blij, behalve kibbeling en vissticks. Ik probeer het steeds vaker, maar ik vind ’t gewoon niet lekker. Ook kan ik geen vlees eten waar nog botten aan zitten, tenzij iemand anders het er voor mij afhaalt (de smaak is meestal wel heel lekker namelijk), want het idee dat je aan een dier z’n bot zit te kluiven, daar krijg ik rillingen van.

4. Ik moet echt heel erg mijn best doen om fruit te eten. Behalve bij aardbeien en meloen, maar verder vind ik het lastig om fruit te eten, het zit niet in mijn systeem en ik vind ’t meestal niet heel lekker. Doe mij maar iets hartigs!

5. Sommige dingen móet ik met m’n handen eten. Zoals aardappelkroketjes of pomme duchesse, en dan met ketchup <3 Soms voelt het gewoon echt niet fijn om zo’n stuk staal in je mond te hebben. Maarja, om nou rijst of pasta met je handen te eten..

Pomme duchesse!
6. Na het avondeten heb ik altijd een enorm opgeblazen buik. Daarom kies ik ook heel bewust wat ik aantrek als ik uit eten ga!

7. Ik vind de zaadlijsten van een tomaat het aller-allerlekkerste. In mijn taal: ‘tomatenflurpsjes’. Oh yum, zoveel smaak! Soms moet ik voor een recept die eruit halen en de rest gebruiken, maar dan eet ik met plezier die flurpsjes op!

8. Ik kan heel slecht tegen hipsterfood. Quinoa, havermout, mensen die geen brood eten, linzen, bulgur en als toppunt al die rare sapjes met de halve groente-afdeling erin, wat een onzin! Eet normaal. Aardappels, groente, vlees! Haha, oké, dat laatste niet per se, maar eet gewoon normaal joh. Al die gekke dingen worden alleen maar verzonnen zodat heel veel mensen daar heel veel geld mee kunnen verdienen. En met een boterham met kaas en een glas melk is niets mis.

9. Kiezen van een menukaart in een restaurant? Dat kost mij echt enórm veel moeite. Soms omdat er bijna niks is wat me lekker lijkt, maar meestal om er juist teveel dingen zijn die ik wil proberen en eten en proeven. Meestal ga ik dan voor dat wat ik thuis niet zou kunnen maken of voor het gerecht dat niet ‘standaard’ is en ook op de menukaart van 1367 andere restaurants staat.

10. Ons weekmenu is elke week een paar dagen gelijk. Wij doen in principe 1x per week boodschappen. Dan hoef je maar één keer te sjouwen, 1 keer te bedenken wat je wilt eten en ook maar 1x  te betalen, en vooral dat laatste scheelt echt! Ik heb daardoor wel dat er elke week minstens 1x pasta, 1x (gebakken)aardappels-vlees-groente en 1x iets met wraps of rijst op tafel staat. Daarmee kun je natuurlijk alsnog variëren, maar dit staat sowieso op het menu! Omdat ik én niet altijd inspiratie heb, én  omdat ik die gerechten gewoon elke week wíl eten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *