Hemelse Hotspots #1 Hilversum

Ik kom wel eens ergens. Tsja, je verwacht het niet, maar ook ik kom wel eens met m’n kont van de bank af. En dan heb ik het over restaurants (aangezien eten de enige goede reden om van de bank af te komen is). Want dat kan ik inmiddels toch wel een hobby noemen, restaurants bezoeken! Ik kan er ontzettend van genieten als een restaurant doorheeft hoe het hoort en hoe ze hun gasten blij maken. Dus, een nieuwe rubriek is geboren waarin ik jullie vertel waar dat het geval is! Waar het eten lekker is, de bediening vriendelijk en netjes en de wijn lekker!

Deze keer een paar hotspots in Hilversum, mijn woonplaats. We wonen hier nu bijna een jaar, en ik heb al wat restaurantjes/eetgelegenheden van de binnenkant mogen zien. Mijn lievelings lees je hieronder! (Oh, en ik vergeet altijd om foto’s te maken in restaurant omdat ik gewoon heel graag wil eten, dus de foto’s zijn niet van mij!)

1. Met stip op nummer 1: Proeverij de Open Keuken
Oké, mega-goedkoop is het niet, maar je kunt het zo duur maken als je wilt, en bent als je normaal eet en drinkt zo rond de €35,- tot 40,- p.p. kwijt. Het is dan ook het leukste om er echt de tijd voor te nemen en er een speciale avond voor uit te kiezen. Dit restaurant, ik heb er zoveel liefde voor (ook al ben ik er nog maar 1x geweest). Je wordt beleefd behandeld, maar ook informeel. Je krijgt zonder te betalen of vragen een plankje brood met kruidenboter/olijfolie/aïoli etc. en de wijn laten ze eerst even proeven en ze schenken het in zoals het hoort (de fles met het etiket naar de gasten toe aan de onderkant vasthouden en schenken).Toen wij iets langer op ons hoofdgerecht moesten wachten kregen we een fles wijn van het huis. En dat was geen huiswijn! Snap je ‘m nog?

MAAR. Dan het eten. Gossiemijne wat heurlijk. Echt vernieuwende combinaties en bereidingen (gerookte mozzarella, bijvoorbeeld), maar ook klassiekers mega-goed uitgevoerd (spare-ribs en carpaccio). Het concept is dat je meerdere kleine gerechten besteld in plaats van bij elke gang een groot gerecht. (Dat laatste kan echter alsnog, als je dat liever hebt). Daar word ik heel blij van, want dan kun je meer proeven! Aangezien ze zoveel keus hebben, is het maar goed dat de porties klein zijn, want ik kan heel slecht kiezen, en dat hoeft dan dus niet! (Alles is voor Bassie)
Ze hebben veel verschillende soorten gerechten, van Franse tot Italiaanse tot Japanse keuken, als je hier niets kunt vinden wat je lekker lijkt, ben je niet helemaal lekker. Wat ook leuk is, is dat ze elk seizoen een andere kaart hebben! Hierdoor staan er seizoensproducten op de kaart en nieuwe gerechten, maar er zijn ook een hoop blijvertjes. (Je kunt hier trouwens prinsheerlijk buiten zitten, en als ’t ’s avonds wat frisser wordt, hebben ze kleedjes!)

2. Bistro de Smaakboutique
OMNOM. Hier at ik een paar weken geleden met ouders en vriendlief. Het is een heel schattig klein Bistrootje dat van binnen heel licht en sfeervol is en waar je superlekker en gezellig kunt eten. En ook niet onbelangrijk: er is genoeg ruimte. Ze hebben niet koste wat kost geprobeerd zoveel mogelijk tafeltjes in de ruimte te plaatsen, waardoor je gewoon normaal met je tafelgenoten kunt kletsen zonder dat de buren mee luisteren. Dat is nog wel eens anders in restaurants!
Ennieweeee, het eten is goed hier! Ze hebben een drie-gangen-menu voor €22,95 (WHUUT, ja echt, en ook nog eens flinke porties), en dan krijg je er óók nog eens een antipasti plankje bij met lekkere vleeswaren en brood met olijfolie en zeezout. Ze hebben een kleine kaart, maar dat kan haast ook niet anders in zo’n klein bistrootje! Er zit wel voor elk wat wils bij, zoals carpaccio (met truffelmayo!!!!), vis, biefstuk en pasta (+100 voor de ravioli). Geen baanbrekende gerechten, maar wel heel goed uitgevoerd met verse en kwalitatief goede producten! Oh, en ik ben geen zoetekauw, maar de cheesecake, oh my oh my die is goddelijk (en past er echt nog wel bij hoor, echt waar, ik knal niet uit m’n broek).
Eervolle vermelding ook voor de wijnsuggesties bij elk gerecht! Ze hebben één suggestie die ‘veilig’ is en één die gedurfd is, erg leuk!
De bediening is hartstikke aardig en beleefd en ze vergeten je niet! Soms duurt het ietsje lang, maar ze hebben dan ook maar 1 kok (toen wij er waren in ieder geval). Superleuk tentje waar je lekker laagdrempelig maar wel goed kunt eten!

3. Luno Kitchen
*start romantische muziek* Dit is waar vriendlief en ik onze eerste date hadden, en sindsdien zijn we er ontelbare keren geweest. Voor een drankje op het terras ’s middags, een lekkere lunch, maar ook zeker voor het avondeten (of soms zelfs alleen voor het toetje). De bediening is hier zo fijn! Aardig, informeel, grappig maar ook zeker beleefd en vriendelijk! Het eten varieert van prima tot lekker tot hemels en ze hebben elke maand één hoofdgerecht naast de standaard kaart, die ook prima is qua verschillende keuzes. Voor 3 gangen ben je gemiddeld iets meer dan€25,- kwijt, prima normale prijzen dus!
Één flinke kanttekening: Ze hebben de kaart veranderd, en niet ten goede (voor mij dan). De heerlijke Linguine Carbonara is eraf, en ook… DE TIRAMISU. HOE DAN. Nu kan ik nooit meer vriendlief verrassen tijdens het zoveel-maanden/jaren-samenzijn met hartjes van poedersuiker en cacao en vuurwerk in de tiramisu (leuk ben ik hé). En buiten dat was die ook gewoon heel erg lekker. Dus, als jullie dit lezen: Boeee! Krik je dinerkaart op en ik ben weer je beste vriendin.

4. Casa di Lorenza
Dit heeft even uitleg nodig. Ik heb nog geen goede Italiaan gevonden in Hilversum. Maar zo eens in de zoveel tijd heb je gewoon een bezorg-pizza nodig, en als dat zo is, dan moet je hier zijn! Veel keus, lekkere pizza’s en goede ingrediënten. Ze hebben ook andere dingen dan pizza, maar ik hou nooit zo van ‘normaal’ eten laten bezorgen. De pizza Vesuvio (salami, parmaham, rucola, parmezaanse kaas) en Calabrese (salami, chorizo, olijven, hete pepers) zijn mijn favorieten. En volgens vriendlief is de tiramisu ook prima te doen!

5. Bistro Casa Restaurant Toko Anneleen Keuken Kitchen
Ha-ha. Nee maar serieus. Als je ooit nog in Hilversum bent, en je weet van gekkigheid niet wat je moet, schuif dan gezellig bij mij aan! Ik vind het hartstikke leuk om voor anderen te koken en mijn menukaart staat natuurlijk gewoon hier online, ha! Ook heb ik nog lang niet alle restaurants gehad in Hilversum, en kon ik ook gewoon niet meer verzinnen die ik je écht kan aanraden.

(Eervolle vermelding echter voor VIDA, waar de wijn, het wijnadvies en de bediening echt heel tof zijn, maar het eten verder niet bijzonder is, wel lekker, maar niet om over naar huis te schrijven, behalve de witte-chocolade-cheesecake)

Ben jij wel eens in Hilversum uit eten geweest? Vertel me waar en hoe het was! Mist er nog iets in mijn lijstje?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *