Eigenwijze Ergernissen #5

22 juli, tijd voor mijn nieuwe ergernissen! Je zou denken dat er met dit mooie weer weinig is om over te zeuren, maar onderschat mij niet! Ik zeur over komkommertijd, gebrek aan vakantie en richtingaanwijzers. Komtie!


1. Dat ik niet bruin word
Ik word amper bruin. Als ik een middag in de zon heb gezeten/gelopen/ge-whatever, dan heb ik wel een rode neus en schouders, maar verder gebeurt er niets. Of nouja, nauwelijks iets. De laatste keer dat ik echt bruin was, moest ik daar 6 dagen voor in de brandende zon van Mallorca rondlopen. Dit resulteert erin dat ik de hele zomer als een bleekscheet rondloop en iedereen denkt dat ik ziek ben. Het is dat onder de zonnebank gaan slecht is voor je, anders lag ik er toch echt wel eens onder.

2. Dat ik niet op vakantie ga
Nu we het toch over Mallorca hebben, is dat gelijk de laatste keer geweest dat ik écht op vakantie ben geweest. Ik ben regelmatig op de Waddeneilanden te vinden en heb vorig jaar vriendin Judith opgezocht in Noorwegen, maar een echte vakantie waar het warm is en het zon-zee-strand-plaatje compleet was, is lang geleden. En dat mis ik! Helaas kun je niet alles hebben, volgend jaar beter!

3. Dat je haar snel groeit als je het kort hebt, en langzaam als het lang is
Oke, dit is natuurlijk niet zo, maar het líjkt wel zo. Toen ik nog lange lokken had, wilde het voor mijn gevoel maar niet groeien en duurde het eeuwen voor er weer iets bij was. Nu het korter is, is er al zeker een paar centimeter bij sinds het geknipt is, waardoor het uit model is. Een ritje naar de kapper is dus weer nodig. Erg frustrerend!

4. MENSEN DIE HUN RICHTINGAANWIJZER NIET KUNNEN VINDEN
Damn, serieus, ik weet niet wat dat is met die mensen hier in de Randstad, maar volgens mij is slechts een klein deel er van op de hoogte dat er zoiets bestaat als een richtingaanwijzer in je auto of scooter, of dat je op de fiets je hand uit kunt steken als je afslaat. Rijd één rondje door Hilversum en je ziet minstens 10 bijna-aanrijdingen door mensen die simpelweg hun richting niet aangeven. Ook op rotondes is het best handig om aan te geven waar je naar toe gaat, echt.

5. Gebrek aan kook-inspiratie
Jullie zullen vast wel gemerkt hebben dat het kei-rustig is hier. Dat komt vooral doordat ik druk ben geweest (en nog steeds) met school, maar ook omdat ik niet meer zoveel inspiratie heb over wat ik moet koken. Ik verval telkens weer in de zelfde recepten en kan gewoon niets nieuws bedenken wat makkelijk en lekker en net even anders is. En als ik al niet weet wat ik moet koken, dan weet ik helemaal niet wat ik voor receptjes moet schrijven hier! Ik spit kookboeken door, scroll door kookblogs en probeer zelf dingen te verzinnen, maar het is niet veel soeps. Laten we het komkommertijd noemen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *