Kapsones-Kip omhuld met spek

Als je aan het afvallen bent, klik dan nu weg! Dit recept bevat waarschijnlijk hilarisch veel calorieën, maar hier in huize Teerlink-Westerhof, of Westerhof-Teerlink, houdt ons dat niet tegen! Pesto, kaas, spek en natuurlijk kip maken dit maaltje tot een hemelse. Weten hoe je het maakt? Ik vertel je alles (wat heel weinig is)!

Dit is perfect voor bij een AVG’tje (aardappels-vlees-groente), maar aan dit en een salade heb je ook genoeg. Als ’t even kan, kies dan voor wat kleinere kipfilets, want de porties die wij hadden waren van ’t niveau Amerikaanse porties.

Boodschapjes voor 2 personen!
-2 scharrelkipfilets (ik dwing jullie gewoon om bewuster boodschappen te doen, deal with it)
-100-150g ontbijtspek (afhankelijk van de grootte van je kipfilets)(het is belangrijk dat het ‘lang’ is)
-1 handjevol geraspte kaas
-2-3 el pesto (zelfgemaakt is veeul veeul lekkerder dan die zurige uit een potje. Heb je daar geen zin in, koop dan in ieder geval verse pesto, in zo’n bakje)

4 ingrediënten maar, that’s all!
1. Verwarm de oven voor op 180°C Leg de plakjes ontbijtspek op je snijplank, half overlappend, in de lengte van de kipfilet. Leg die daar in het midden op. Herhaal dit met de volgende kipfilet.
2. Snijd de kipfilets in het midden in. Dus niet helemaal door, maar wel een flinke snee (nee dat voelt dat kippetje niet).
3. Doe de pesto in het ingesneden stuk (ik wilde eerste zeggen in de snee, maar dat klinkt niet zo netjes) en daarna de geraspte kaas erover.
4. Vouw nu de ontbijtspek eromheen, zodat het een pakketje wordt. Dit hoeft heus niet heel netjes, maar zorg dat het allemaal een beetje bedekt is.
5. Leg ze in een ingevette ovenschaal, hop de oven in voor 20-30 minuten, afhankelijk van je oven. Je wil niet dat ze droog worden, maar ze moeten natuurlijk wel gaar zijn!

Hoe smaakt het?
Als calorieën. Maar who cares?! Het is superlekker, pesto en kip gaan sowieso goed samen, en spek en kaas gaan overal goed bij en maken het lekker zoutig. De smaak trekt lekker in de kip en de kip is, als het goed is, mals. Ik heb dit gemaakt met zelfgemaakte pesto (makkelijk receptje vind je hier), wat écht verschil maakt. Pesto uit een potje smaakt altijd zo zurig, en ’t is makkelijk om te maken, dus waarom niet! Als je dik wilt worden, kun je ook nog wat extra geraspte kaas eroverheen strooien, maar doe dat dan pas halverwege, anders verbrandt het.
Dit is echt zo’n zondags recept, voor mijn gevoel. Het is supermakkelijk, maar toch ziet het er best fancy uit en smaakt het ook heerlijk! Eet smakelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *