Provinciale Paella met kip en chorizo

Met deze paella verklaar ik de zomer officieel voor geopend! Je hebt maar 1 pan  nodig en het is zo makkelijk dat je ondertussen prima je teennagels kunt lakken, je benen kunt scheren en je zonnebrand op kunt doen, voor het ultieme zomergevoel! Of je gebruikt de tijd om zelf een megalekkere zomerse cocktail te maken, ook een goed idee! Anyway, wil je weten hoe je dit overheerlijk en makkelijke maaltje klaarmaakt? Lees dan verder voor het recept!


Laten we beginnen, zoals altijd, met de boodschappen.

Redelijk veel verschillende ingrediënten, maar dat is én megalekker, én het zijn geen hele rare of dure ingrediënten. De meeste had ik in ieder geval al in huis, zoals kipfilet (jeej vriezer), ui, paprika, doperwten en de kruiden, bouillon, knoflook en tomatenpuree.

Voor 2-3 personen heb je nodig:
1 grote kipfilet
75-100g chorizo
300g paellarijst
1 ui
1 wortel
1 paprika
100g diepvriesdoperwten
1tl paprika poeder
1 el tomatenpuree

1 kippen- of groentebouillonblokje
1 citroen of limoen
1 teen knoflook
flinke hand bladpeterselie

Eventueel:  200g (gepelde en gekookte) diepvriesgarnalen

Nu kun je gaan kokerellen! Het is helemaaal niet moeilijk, maar je moet wel best wat dingen snijden.
1. Pel de knoflook en snijd fijn. Pel ook de ui en snijd deze in grove stukken, ongeveer 12 stukken. Schil de wortel, of maak heel goed schoon, en snijd ook deze in stukken. Snijd van de peterselie de steeltjes af en snijd fijn. Snijd de chorizo in stukjes. Snijd als laatste de kip in stukken.
Zo, dat was het snijden. Je kunt dit ook best van te voren doen en dan alles in de koelkast zetten voor later.
2. Gebruik een grote, ondiepe braadpan, of een hapjespan en zet die op matig vuur. Scheutje olie erbij en doe de knoflook, ui, wortel, paprika, peterselie en chorizo erbij. Bak even aan en doe dan de kip erbij, en de paprikapoeder. Bak dit alles zo’n 5-10 minuten en roer af en toe.
3. Zet de waterkoker aan met 750 ml water. Roer de tomatenpuree en het bouillonblokje, die je even verkruimelt, door de groenten en voeg de paellarijst toe. Roer het goed door, een paar minuten lang en zorg dat de rijstkorrels overal komen. Voeg na een minuut of 3-5 het kokende water erbij, en wat peper en zout. Deksel erop, aan de kook brengen en dan het vuur laag zetten. Laat dit een kwartier zachtjes pruttelen, waarbij het roeren belangrijk is! (Roer van de buitenkant van de pan naar de binnenkant)
4. Na een kwartier kunnen de erwtjes en eventueel de garnalen erbij. Doe de deksel er weer op en laat nog 5 minuutjes pruttelen. Als het heel droog wordt, schenk er dan nog water bij. Uiteindelijk moet het een smeuïge massa worden! Snijd de blaadjes van de peterselie nog even fijn en serveer dit samen met wat partjes citroen/limoen op de paella. SMULLEN OMNOMNOM

Hoe smaakt het?
Dit is zooo lekker. Dat zo’n veelzijdig en smaakvol gerecht uit één pan kan komen is echt geweldig. Je proef echt nog de aparte smaken van de groenten, maar ook het geheel heeft lekker veel smaak. De rijst is lekker smeuïg maar niet papperig. De citroen/limoen geeft het nog een extra kick en zuurtje, wat goed past bij de volle smaak van de paella. De kip is ook lekker mals en de wortel maakt het geheel wat zoeter.  Je waant je echt in Spanje, als je je ogen dicht doet. Een lekkere cocktail of goede Spaanse wijn erbij en je hebt een compleet vakantiegevoel. Toch een stuk goedkoper dan zo’n vliegticket naar Barcelona/Madrid/Valencia.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *