Coulante Cannelloni met spinazie en ricotta

Whoeehh. Het heeft even geduurd en het bestaat ook al wel, maar eindelijk heb ik weer eens succesvol geëxperimenteerd. Een tijdje geleden had ik een cannelloni (dat zijn mega-pasta rolletjes met vulling) met heel veel poespas, die niet eens zo heul heul lekker was, en vooral veel werk. Ik dacht: dat kan beter. En dat kon het! Nee, het is niet binnen een halfuur klaar, maar JA het is superlekker en wél heel makkelijk om te maken: mijn cannelloni met spinazie en ricotta. Wil je weten hoe je een heel indrukwekkend gerecht kun maken, zonder al te veel moeite? Door lezen!

Boodschappen!
Dit recept is genoeg voor 2-3 personen, of 4 als je er nog een frisse groene salade bij serveert
(op de foto zie je slechts 1 van 2 ovenschalen die je met dit recept kunt vullen)

10-16 cannelloni buisjes
300g spinazie (vers of diepvries)
150g ricotta
1 blik tomatenblokjes
1 ui
1 knoflookteentje
50-100g geraspte kaas
Eventueel:
Halve courgette, in kleine stukjes gesneden.
3 el Parmezaanse kaas, geraspt.

Italiaanse kruiden
Olijfolie
Peper en zout

Okidoki kokerellen jawel!
1. Verwarm je oven voor op 180°C. Verhit een pan  met wat olijfolie op middelhoog vuur en voeg de spinazie toe. Laat slenken (in het geval van diepvriesspinazie laat je het in deze stap ontdooien) en doe het in een vergiet, om uit te laten lekken.
2. Snipper de ui en bak in dezelfde pan waar de spinazie in zat, op laag vuur. Rasp de knoflook of snijd fijn. Voeg toe aan de pan. (Als je courgette toevoegt, doe je deze na de knoflook in de pan en bak je hem tot ie zacht wordt)
3. Verhit in een klein kookpannetje op laag vuur de tomatenblokjes en breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper en zout.
4. Druk met de bolle kant van een lepel het vocht nog meer uit de spinazie in het vergiet en leg terug op je snijplank. Haal je mes er een paar keer goed doorheen zodat de spinazie kleiner wordt.
5. Voeg de spinazie, het ui-knoflook(-courgette)-mengsel en de ricotta bij elkaar (en eventueel de Parmezaanse kaas, echt heerlijk!) en roer goed door.
6. Nu het lastigste: het mengsel in de cannelloni buisjes krijgen. Ik doe dit lekker met m’n handen, want ik houd van kliederen, maar doe je ’t liever netjes, gebruik dan een theelepel, of maak een spuitzak van een boterhamzakje door er een puntje uit te knippen.
Vul de buisjes tot het mengsel op is en leg in een ovenschaal.
7. Schenk de tomatensaus over de cannelloni, maar zorg dat het niet helemaal onder staat, het is leuk als je de rolletjes nog ziet. Bestrijk wel goed de randjes van de buisjes met de saus, anders verbanden deze. Strooi de geraspte kaas eroverheen en hop, de oven in! Aan 30 minuten heb je genoeg, als je cannelloni maar gaar is.

Hoe smaakt het?
Ooooohh wat lekkah. De ricotta maakt het lekker romig en de tomaat is ook onmisbaar. THIS NEEDS CHEESE, dus wees niet te zuinig. Oké, lekker veel kaas in combinatie met de ricotta (ook een soort kaas) is misschien niet het meest dieetvriendelijke recept, maar het is zo lekker en fuck dieten (Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen)

! Houd je van Parmezaanse kaas, doe er daar dan wat extra van bij, en serveer er nog wat extra geraspte kaas naar keuze bij. Doordat de spinazie best lang is verhit, is de echt sterke spinazie-smaak er wel vanaf, dus ook als je er niet zo’n fan van bent, is dit lekker. De courgette zorgt voor net wat meer bite, maar het is ook prima te doen zonder!
Een groene salade als afwisseling erbij is lekker, maar niet per sé nodig, net als bij lasagne.
Samengevat is dit gewoon superlekkere pasta (want cannelloni is stiekem ook gewoon pasta) met kaaskaaaaskaaskaas en tomaat, die prima zou staan op een zondag wanneer je familie komt eten en je indruk wilt maken. Zorg er wel voor dat er genoeg kruiden in zitten, dat maakt het echt lekkerder!

Ik hoor/zie het graag als je deze cannelloni hebt gemaakt, wat je natuurlijk ASAP gaat doen want YUM. Smul ze!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *