Rake Risotto met gevulde paprika

WHOEI. Lekkor! Meneertje Jamie Oliver had een recept, maar mevrouwtje Anneleen had geen 200g gebraden varkensvlees-kliekjes in huis (wie heeft dat nou, come on), maar nog wel 6 kipfilets in de vriezer, dus is dit recept een beetje van mijzelf en een beetje van Jamie. Ik maakte voor ’t eerst in m’n leven (een supermakkelijke) risotto, met daarbij een gevulde paprika met kip en een heerlijk kruiden/tomaatmengsel. Een lekker zomers maaltje, perfect voor als je de barbecue zat bent.

 


Wat je nodig hebt voor 2 personen:
 (Het lijkt een hele lijst, maar het valt echt mee en het is ook niet heel bewerkelijk of duur, dus niet zeuren! De helft ervan heb je toch wel in huis, zoals ketchup, paprikapoeder en bouillonblokjes)

150g risottorijst
1 grote of 2 kleine kipfilet’s
1 grote rode paprika
1 grote rijpe tomaat
1 ui (ik had een rode ui)
1 flinke hand platte peterselie
1 el ketchup
1 flinke snuf paprika poeder
1 scheut rode wijnazijn
1 groentebouillonblokje (kippenbouillon kan ook)
1 klont boter
50g Parmezaanse kaas, (fijn)geraspt
Olijfolie
Peper en zout

Oké, het is niet mega-snel, maar het moet ook wel een tijdje in de oven dus in die tijd kun je genoeg andere dingen doen, zoals karaoke-zingen, de was ophangen, een blog schrijven, you name it.

Let’s start!
1. Verwarm je oven voor op 180°C. Snijd de paprika door de helft, met stokje en al, en verwijder de zaadjes en het witte gedeelte. Leg in een ovenschaal en schenk er een flinke scheut olijfolie overheen, en wat peper en zout. Snipper driekwart van de ui en snijd de rest in dunne ringen, houd deze apart. Doe de ui in een andere, grotere ovenschaal en schenk ook hier een flinke scheut olijfolie bij. Zet beide schalen in de oven, voor 20 minuten.
2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en doe er eventueel wat kipkruiden bij. Bak ze in wat olie op hoog vuur rondom gaar, en vooral niet te lang.
3. Rasp de tomaat (ja, in z’n geheel) en mix met de rode wijnazijn, ketchup, paprikapoeder en uienringen. Doe hier de kipstukjes bij en roer goed om.
4. Kook 1/2 liter water. Haal de schalen uit de oven. In de ovenschaal met ui doe je de risottorijst, verkuimel je het groentebouillonblokje en giet je het water er in. Even roeren en terug de oven in. In de paprika’s kun je nu het kipmengsel verdelen. Laat dit allebei 25 minuten in de oven staan. Roer wel af en toe de risotto door, liefst met een vork. Zorg dat het vocht goed verdeeld is en niets aanbrandt.
4. Na 25 minuten zou de risotto al het vocht moeten hebben opgenomen en lekker smeuïg moeten zijn. Haal de schalen uit de oven en roer de boter en parmezaanse kaas door de risotto. Serveer de fijngesneden peterselie over de gevulde paprika. Dit kun je eventueel ook al bij het kipmengsel doen vóórdat het in de oven gaat.
Eet smakelijk!

Hoe smaakt het?
De risotto is lekker smeuïg en precies hoe die moet zijn met de parmezaanse kaas en boter. De gevulde paprika is écht heel lekker, De paprika is heel zoet en dat compenseert goed voor het zure van het kruiden/tomaatmengsel, vooral door de rode wijnazijn. Als je de kip niet te lang bakt is ie, zelfs na een halfuur in de oven, nog lekker mals en is de smaak van het kruiden/tomaatmengsel er heerlijk ingetrokken. De peterselie is best aanwezig, lekker fris! Een hapje met een stukje kip, kruidenmengsel, paprika én risotto is goddelijk!Als je meer groente erbij wilt, kun je eventueel nog wat groene groenten door de risotte doen, zoals doperwtjes. Of, als je niet van paprika houdt, maak er dan een gevulde vleestomaat, of gevulde aubergine/courgette van! Al met al écht voor herhaling vatbaar, ik was best wel ondersteboven van het kruidenmengsel met de geraspte tomaat. Ik denk dat namelijk dat mengsel zelf ook heel lekker is als saus bij de BBQ! Of als dip voor je nacho’s.

Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst of de bereidingswijze, want ondanks dat je best wat stappen moet ondernemen,  is het écht niet moeilijk en de oven doet het meeste werk.

Deze manier van risotto maken had ik nog niet eerder gedaan, en ook al zullen veel koks mij nu vervloeken, het is echt ideaal, gewoon af en toe roeren (3x ongeveer) en het komt er perfect uit. Toch een stuk beter dan de hele tijd bij een pannetje moeten roeren en bouillon toevoegen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *