Beknopte Brie-perzik salade

Eindelijk weer eens een echt nieuw recept, helemaal van mezelluf! Ik zag laatst een recept voor een salade waar brie doorheen zat en dacht: dat kan ik ook, maar dan beter (in de salade zaten allemaal dingen die ik niet lekker vond). Ik wist van tevoren niet of ’t wel zo lekker zou zijn, aangezien het best een gewaagde combi is, brie en perzik. Hoe het beviel en hoe je ’t maakt lees je in de post!

Laten we beginnen met de boodschappen!
Als bijgerecht voor 2 personen heb je nodig:
2 handjesvol spinazie (rauw en vers)
2 perziken
100g brie
pijnboompitten/croutons naar smaak

Eventueel kun je er een dressing bij serveren, liefst met een beetje zuur als citroensap of azijn erdoor. Geen balsamico, want dat overheerst te veel voor deze salade. Meng bijvoorbeeld een scheutje gewone azijn met olijfolie, peper, zout en wat kruiden naar smaak.

Had ik al gezegd dat het mega-mega-mega-mega makkelijk is? Je kunt het eigenlijk bijna geen recept noemen, zo makkelijk. Goed, begin maar dan!
1. Als je pijnboompitten gebruikt: Rooster die in een droge pan lichtjes, een paar minuten.
2. Was de spinazie en scheur of snijd de spinazie wat kleiner. (je kunt ook babyspinazie kopen, maar dat is wat moeilijker verkrijgbaar en duurder!)
3. Snijd de brie in blokjes. Was de perzik en snijd doormidden. Verwijder de pit en snijd de perzik in stukjes, even groot als de brie. Voeg alles bij elkaar en geniet!

Hoe smaakt het?
Lekkeeer! Ik dacht dat de brie heel sterk zou smaken, maar dat viel mee! De perzik viel wel een beetje weg, maar ik had er ook maar 1 ingedaan. Als je wat meer azijn/citroensap toevoegt, haalt dat de perzik wat beter op, erg lekker! Ik maakte het met pijnboompitten, maar denk dat het met croutons lekkerder is. Die zijn toch wat groter en knapperiger, en zouden beter bij de salade passen. Qua smaak zijn de pijnboompitten wel erg lekker, dus allebei kan ook!
Het is gewoon een ontzettend makkelijke salade, met weinig ingredi├źnten en weinig moeite. De perzik maakt het kleurrijk en de brie maakt het smeuiig. Als je heul erg van kaas houdt, gooi er dan nog wat Parmezaanse kaas overheen!

Tip: Wil je echt geen spinazie gebruiken, gebruik dan veldsla als alternatief. Dit recept moet je niet met ijsbergsla/rucola/krulsla/kropsla/romainesla (wauw wat zijn er veel soorten sla) maken, maar wel echt met bladsla. Op die manier komen de smaken het beste uit!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *