Fabulous Favorites #1

De nieuwe Fa deodorant, een notitieboekje van de Hema of make-up reiniger. Zo af en toe koop ik een (voor mij) nieuw product waar ik een beetje of een beetje heul erg verliefd op word. In deze blogpost ga ik je 10 van die favorieten van de afgelopen tijd laten zien a la Oprah Winfrey en LINDA., en dat zal nummer 1 van hopelijk velen worden!


Oh, en bedrijven, graag gedaan voor de gratis reclame.
En lieve lezers, mijn excuses voor de lelijke foto’s, ik heb deze post in een opwelling geschreven en het was ’s avonds, dus lelijke foto’s en lelijk licht. Het gaat erom dat je zit wat het is. En ja, de flessen wijn waren al leeg. En ja, ik ga wel eens naar de glasbak.

1. Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout
Ik begreep nooit de hele hype om deze chocola. Natuurlijk, het is een goed initiatief want het is Fairtrade (dus de cacaoboeren zijn letterlijk fair behandeld qua geld en werkomstandigheden), maar verder was het ook maar gewoon chocola, niet anders dan een andere reep. Maar…, laatst kocht ik, dankzij dat ‘lekkere-dingen-vak’ bij de kassa, een kleine reep met Karamel en Zeezout. Ik dacht, ik moet het toch eens proberen.
– DAAMMNN het is zo lekker. De karamel-smaak is heel subtiel en de zeezout wat meer aanwezig, allebei zorgen voor wat meer knapperigheid en het zout is een ontzettend goeie combi met de chocola. Dus ik ben om, in ieder geval voor deze reep, de anderen vind ik nog niet zo.

Waar gekocht? Albert Heijn
Prijs: €1.50 (kleine reep a 47g)

2. Kruidvat Micellair water 3 in 1

Ik gebruikte eigenlijk altijd verschillende make-up removers, maar omdat ik altijd waterproof mascara opheb, was er eigenlijk niet één die dat goed weghaalde. Ook voelde mijn huid nooit écht helemaal schoon na het gebruiken ervan. In een folder zag ik iets nieuws: micellair water van het Kruidvat. Ik had het al eerder gezien bij Garnier, maar ik had geen zin om zoveel te betalen, dus ik ging voor die van Kruidvat eigen merk.
– Toen ik ’t de eerste keer gebruikte schrok ik een beetje van de geur, het bevat natuurlijk geen parfum, en ook geen alcohol en kleurstoffen, waardoor het beter is voor je huid. Maar dat gebrek aan parfum kun je wel ruiken. Het ruikt niet heel lekker zoals andere removers, maar gewoon. Ook prikte het in het begin een beetje, omdat mijn huid er nog aan moest wennen. Inmiddels gebruik ik het al een tijd en vind ik het heerlijk! Het haalt supergoed de waterproof mascara eraf en geeft ook mijn huid een fijn en vooral schoon gevoel. Ik gebruik het dus voor mijn ogen én huid. Oh, en het is ook nog eens super cheap!

Waar gekocht? Kruidvat
Prijs: €2.49 voor 240 ml

3. Hema notitieboekje

Turquoise en mintgroen zijn mijn lievelingskleuren, daarom viel mij deze meteen op. Ik wilde al een tijdje een fijn notitieboekje, omdat ik heel vaak dingen bedenk die ik wil opschrijven, zoals boodschappen, maar ook een soort verlanglijstje of zelfs een soort dagboek. Natuurlijk kun je die ook gewoon bij de Action kopen, maar ik vond deze heel mooi en fijn.

– Het notitieboekje heeft zo’n elastieken band, zodat ie in je tas gewoon netjes blijft. Ook zit er achterin een insteekhoes voor leuke knipsels, en er zit zo’n lintje in, net als bij een agenda, zodat je kunt zien waar je gebleven bent. Het papier is niet spierwit en het boekje is gelijnd, erg fijn, want zonder lijntjes ben ik aan het einde van de zin al onderaan de pagina tijdens het schrijven. Ik gebruik ‘m supervaak, elke dag zet ik er wel wat in, en ik gebruik het ook voor recept-ideeën of als boodschappenlijstje. Het formaat is perfect, niet te klein en niet te groot.

Waar gekocht? Hema
Prijs: €1.95 voor A5-formaat

4. Mountain Sauvignon Blanc

JAAAAAAAA Sauvignon Blanc, mijn allerfavorietste! Sinds ik bij de Gall&Gall werk geef ik iiieeets meer geld uit aan wijn (maar dan vooral aan kwaliteit, niet zozeer kwantiteit) en dat loont echt. Eerder was het voor mij altijd een kunst om voor rond de 2 euro een wijn te vinden, maar nu geef ik gerust 5 tot 10 euro uit aan een lekkere fles. Je proeft het echt.
– Deze Sauvignon Blanc komt uit Zuid-Afrika en is heeeeel lekker fris, met een beetje witte peper als hint. Het is echt helemaal mijn soort wijn, lekker fris maar ook een klein beetje pit, en niet zo zurig als een Chardonnay soms kan zijn, blegh. Dan daarbij vind ik het etiket ook nog eens heel mooi, en daar ben ik heel gevoelig voor! Ik heb er volgens mij wel 4 leeggedronken in totaal, maar dat kwam ook omdat er 4 euro korting op zat, en hij normaal niet bij de Gall&Gall te krijgen is, dus ik moest mijn kans grijpen. (Nee, ik ben geen alcoholist met smoesjes en heb ook niet die 4 flessen in één keer leeggedronken.)

Waar gekocht? Tsja, Gall&Gall natuurlijk
Prijs: €8.99 (in de aanbieding was ie €4.99)

5. Fa Romantic Moments White Rose deodorant

Al een flinke tijd gebruik ik Fa deodorant. Ik houd van de geur en ze werken goed bij mij. Ik wissel soms af, maar 9 van de 10 keer ga ik voor Luxurious Moments. Ruikt lekker kruidig en bloemig en werkt naar behoren. Nu zag ik tijdens het boodschappen doen een nieuwe staan, en omdat je je deo zo af en toe moet afwisselen met een ander, zodat je huid er niet gewend aan raakt en je er doorheen gaat zweten, pakte ik de Romantic Moments.
– De deo heeft echt een rozengeur, alleen wel een hele zoete. Ik houd daar wel van. Er zit wel ‘gewoon’ alcohol en uiteraard parfum in, maar ik ben nog geen deo tegengekomen zónder alcohol en parfum die wel goed werkt. De verpakking glanst mooi en het geurtje blijft lekker fris gedurende de dag, maar zeker niet overheersend.

Waar gekocht? Jumbo
Prijs: €3.19

6. Angel by Thierry Mugler

Dankzij mijn abonnement op de LINDA. heb ik zo af en toe een lekker parfum-sample. Dit keer zat Angel erbij. Ik had er al een reclame van gezien, maar ik weet nooit zo goed wat ik daar van moet denken, een geur kun je moeilijk overbrengen op tv zolang er nog geen geurtelevisie is. Ik besloot het eerst op een papiertje te spuiten, want ik heb wel eens eerder een ontzettend ranzig luchtje op m’n huid gespoten die er niet zo makkelijk afging.
-Ohhhhh wat lekker! Een beetje zoet, een beetje kruidig en een beetje jasmijn. Ik kan het niet goed omschrijven, maar weet wel dat ik dat sampletje helemaal leeg heb gespoten omdat ik ‘m zoooo lekker vond. Ik durfde dan ook niet op te zoeken wat ie kost. Wel gedaan, nogal teleurgesteld. Natuurlijk, parfum is duur en je hebt het ook niet echt ‘nodig’, maar toch is ’t tof om zo af en toe aan zo’n luxeproduct geld uit te geven. Bij mij gaat ie op ’t verlanglijstje, en ik ga ook het lieve interwebs afstruinen op leuke acties, want IK WIL EM.

Waar gekocht? Er zat dus een sample in de LINDA., maar je kunt ‘m vast bij veel drogisten halen.
Prijs: De sample was dus gratis, een flesje van 15 ml kost al snel tussen de 35 en 60 euro, dat verschilt per drogist/parfumerie.

7. Nuevo Mundo Sauvignon Blanc

Ja, alweer wijn. Sauvignon Blanc, hoe kan het ook anders. Het is biologische wijn, dat doet me altijd goed, want je moet je toch niet voorstellen dat ze op van die mooie wijngaarden allemaal chemische zooi gooien. Nergens voor nodig.
– OMNOMNOM. Lekker fris en zacht, haast té, want man wat ging die fles snel leeg. Hij is iets fruitiger dan de Mountain op nr. 4, maar alsnog lekker fris. Wederom een leuk etiket en een lekkere wijn voor bij eten wat wat vettig is, dan heb je een goede balans. Het is een Chileense wijn (uit Chili dus), en dat is eigenlijk altijd wel lekker.

Waar gekocht? Gall&Gall
Prijs: €7.49, in de aanbieding was ie volgens mij 4,99

8. AH Sour Cream Red Chili chips

Chips chips chips, chips chips chips chips chips, chips. Ik hou er van. Toen ik even iets moest halen bij de Appie kwam ik deze tegen. Een schattig zakkie chips met lekkere smaken, en er zitten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen in, top! Geen onnodige zooi en alleen maar lekkerheid, kortom, ik was benieuwd en nam ‘m mee. Oke, het is prijzig voor zo’n klein zakje, maar ach, ik had gewerkt en het was weekend.
– Oeehhh fijnn. Lekker knapperig en inderdeed de smaak van sour cream en red chili, maar wel subtiel. Ik vind het zo vervelend dat alle chips nu zoveel smaakstoffen heeft, zoals Pringles of Jumbo eigen merk. Daar zit gewoon té veel smaak aan, zodat het niet meer lekker is en je vooral een hele erge nasmaak ervan hebt. Dat is bij deze niet, hij is lekker en smaakvol, maar het is niet zo dat je daarna je tanden wilt poetsen vanwege de nasmaak. Hij heeft ook een iets rokerige smaak

Waar gekocht? Albert Heijn
Prijs: €1.09 voor 150 g

9. CoolBest Strawberry Hill

Ik heb een zwak voor Coolbest. Mijn ouders hadden dit sap vroeger vaak ook, en het is gewoon heel lekker. Je proeft dat er echt fruit in zit, maar het is niet zo dat je bek vol zit met vruchtvlees als je ’t hebt gedronken. Vroeger was ik gek op de Tropical-versie, maar inmiddels ben ik helemaal verzot op Strawberry Hill.
– Het smaakt zoet en heel gezond, zonder vies te zijn. Het is een goed vol sapje, dus niet zo’n waterig frisdranksapje. Er zit, uiteraard, aardbei in, maar ook sinaasappel, en die twee zijn heel goede vriendjes. Er zitten, zoals in de meeste vruchtensappen, nog meer fruitsoorten in, maar de aardbei en sinaasappel proef je het best. Ik vind het ook leuk dat het eens niet de standaard oranje sap-kleur heeft, maar lekker zachtrood is. Tsja, I’m a nerd.

Waar gekocht? Jumbo
Prijs: 2 voor 2.49 (aanbieding)

10. Hema Soft Matt Lipbalm

Ik heb nooit echt lipstick/lipgloss gedragen. Lipgloss plakt maar en lipstick geeft af en moet je bijhouden. Nu is dat laatste niet heel anders bij deze lipbalms, en toch ben ik verliefd. Ze zijn nieuw in het assortiment van de Hema en een regelrechte hit, want altijd als ik weer even binnenloop zijn ze (bijna) op.
– De lipbalms hebben zo’n mooie volle kleur en zijn lekker romig maar toch mat op mijn lippen. Het blijft goed zitten maar het geeft wel af. Misschien minder dan een andere lipstick, maar toch. Hij blijft goed lang zitten, behalve als je eet. Dan blijft alleen het buitenste randje zitten. Tsja, als je daar rekening mee houdt is er geen probleem. Gewoon een paar keer bijwerken en je bent klaar. Ontzettend makkelijk in gebruik, zorg alleen wel dat ie niet heel warm wordt, dan smelt ie een beetje.

Waar gekocht? Hema
Prijs: €3.50

Wat zijn jouw nieuwe ‘uitvindingen’ of favorieten?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *