Toffe Turkse pizza

Jamie Oliver’s Turkse pizza. Tik ’t in op Google en de links vliegen je om de oren. Wát een populair recept. En ondanks dat ik fan ben van meneer Oliver, had ik deze nog nooit gemaakt. Nu had ik wraps over en zag ik mijn kans schoon om het eens uit te proberen. Maar dan wel op mijn manier, met wat ik lekker vind. En uiteraard ook op een makkelijke manier.

Wat heb je nodig? Voor 2 Turkse Pizza’s:
-2 grote wraps
-300 gehakt (ik vind half om half-gehakt altijd het lekkerst, maar kies lekker waar je zin in hebt, het kan bijvoorbeeld ook met lamsgehakt)
-1 klein blikje tomatenpuree
-1 a 2 teentjes knoflook
-1 citroen of limoen
-paprikapoeder
evt. andere kruiden zoals rozemarijn, chilipoeder,

Voor de salade:
-75-100g sla naar keuze. Ik had little gem, maar krulsla, eikenbladsla, rucola, alles kan
-1 komkommer
-100g feta
-1 handjevol cherrytomaatjes
-rode wijn- of balsamico azijn
-2 a 3 lente-uitjes of een handjevol bieslook
-extra vierge olijfolie
-peper en zout
evt. Dille en koriander (ik hou daar niet van dus liet het weg)

Oké, het lijkt een hele waslijst, maar het meeste heb ik altijd wel in huis, zoals wraps, komkommer, cherrytomaatjes, tomatenpuree, knoflook, de kruiden en de olie en azijn. Als je andere kruiden wilt gebruiken, go your gang, je kunt het zo simpel houden als je wilt of zo gek maken als je wilt. Het is een heel makkelijk en snel recept, dus je hebt wat ruimte om te variëren!

1. Verwarm de over voor op 230°C. Leg een bakplaat/rooster met bakpapier klaar en leg de wraps er op. Bak het gehakt in een koekenpan rul in wat boter of olie. Voeg de paprikapoeder en andere kruiden toe, net als de knoflook, die je fijn kunt snijden of raspen.
2. Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes of dunne schijfjes, de feta eventueel in blokjes (deze kun je ook verkruimelen) en snijd de tomaatjes even door de helft of in kwarten. Snijd de lente-ui/bieslook in ringetjes. Gooi alles bij elkaar, voeg de azijn en olie en eventueel peper en zout toe en hussel goed door.
3. Doe nu de tomatenpuree en een beetje sap van de citroen/limoen bij het gebakken gehakt. Roer door en zet het vuur uit. Nu kan het gehaktmengsel op de wraps. Smeer het mengsel er gelijkmatig over en zet in de oven. In 5 tot 10 minuutjes zijn ze klaar, als de randjes een beetje bruin en knapperig worden.
4. Als de wraps klaar zijn doe je de salade over de pizza’s en kun je smullen. Als je er niet teveel opdoet kun je ze oprollen en lekker met je handen eten, maar alles mag! Geniet ervan!

Hoe smaakt het?
Goed! Door de tomatenpuree, limoen/citroensap en de azijn krijgt het geheel een friszurig tintje, heel lekker. Het gekruide van het gehakt past heel goed bij de frisse salade en het is lekker knapperig met de gebakken wrap en sla! De feta maakt het wat zoutig, dus je hoeft er niet extra zout overheen te doen. Aan de éne kant smaakt het als fastfood, maar toch smaakt het wel lekker en ook gezond, het is een goede maaltijd. Je kunt natuurlijk ook nog wat uitjes door het gehaktmengsel doen, of andere groenten die je lekker vindt. De salade is wel echt nodig om dit een maaltijd te maken, want het zorgt voor veel smaak, maar ook voor de nodige vitamientjes en vulling.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *