Eclectisch Ei in broodje

Oh mijn hemel, jongens en meisjes, ik heb me toch een ontbijt/brunch-topper. Ei in een pistoletje uit de oven. Beter goed gejat dan slecht bedacht, toch?. Dit recept is een variatie op een recept van brendakookt.nl.

Het moet wel redelijk lang in de oven, maar voor een rustige zondagmorgen is dit perféct. Lekker een beetje priegelen met eten en daarna ontzettend lekker kunnen eten. Maar echt té lekker.
Net als veel van de recepten op deze blog kun je goed variëren met wat je lekker vindt, en ik laat zien wat ik het lekkerst vond in dit recept.


Eerst maar eens de boodschappen!
Voor 2 porties (Na 1 portie per persoon zit je nog niet vol, maar eet er lekker fruit of yoghurt bij ter aanvulling op je ontbijt!) heb je het volgende nodig:

2 afbakpistoletjes
2 eieren
1 handje cherrytomaatjes
1 kleine rode ui
50 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
1 handje spinazieblaadjes
Een klontje boter of margarine
Peper en zout

1. Verwarm je oven voor op 180°C (Heteluchtoven, heb je een elektrische, dan 200°C). Leg bakpapier op een bakplaat en pak alvast een velletje aluminiumfolie. Hol de binnenkant van de pistoletjes uit, maar zorg er voor dat de buitenkant heel en dicht blijft.
2. Smeer wat boter/margarine op de bodem van de pistoletjes en strooi wat peper en zout in de broodjes. Leg een paar blaadjes spinazie op de bodem en snijd de ui in halve ringen, en de cherrytomaatjes in kwartjes.
3. Doe de groenten in de broodjes en druk even aan. Breek de eieren eerst (per ei) boven een schaaltje en giet in elk broodje een ei. Doe er eventueel nog wat extra groenten bovenop en strooi er wat (Parmezaanse) kaas over.
4. Leg ze op de bakplaat en knal ze in de oven. Na 10 minuten haal je ze er even uit en leg je het velletje aluminiumfolie er losjes overheen, zodat het niet aanbrandt, maar het ei wel stolt. Nu moeten ze er nog dik 20 minuten in en dan kun je smullen!

Hoe smaakt het?
Ohhh wat een smaakexplosie. Ik dacht dat het heel ‘eiig’ zou zijn, maar dat was het niet. Door de groenten is de balans qua smaken echt top. Het ei is ook een beetje in het brood gaan zitten maar dat is juist lekker. Het pistoletje is lekker knapperig en de tomaat en ui maken dit ontzettend lekker. De spinazie proef je niet echt, dus als je iemand stiekem gezond wilt laten eten, is dit je kans. Of je doet er wat meer spinazie op, zodat je het wel proeft. Ik was vergeten om basilicum er door te doen, dit was ik wel van plan en ik denk ook dat dat heel lekker zou zijn. De ui en tomaat moet je echt niet weglaten, want die maken dit tot een topgerechtje. Lust je dit niet, vervang het dan door wat paprika en bieslook, of iets anders wat je lekker vindt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *