Magnifieke Mango-spinazie salade

Jaaa, het is weer saladetijd! Ik was alleen thuis en wilde eigenlijk mijn eigen Soothing Spinaziesalade maken, maar ik dacht, laat ik eens iets anders proberen. Het was lekker weer en ik had wel zin in iets zomers. Iets met mango, lekker zoet. Ik had de afgelopen tijd verschillende recepten voor salades met spinazie voorbij zien komen, waaronder één met kip, maar ik was zo lui dat kip bakken/grillen en snijden me al teveel moeite was. Ik at deze dus als bijgerecht. Doe je er wél kip bij, dan is het een goede maaltijdsalade, en met wat knapperig brood erbij heb je een compleet avondmaalt. Wat er allemaal wél voor lekkere dingen in gaan, lees je op m’n boodschappenlijstje!


Als bijgerecht voor 2-4 personen heb je nodig:
100-150 gram bladspinazie
1 mango
1 avocado
1 handje pijnboompitten
150 gram feta
2 handjesvol cherrytomaten
1 paprika
1 scheutje limoen/citroensap

En nu, in een handomdraai:
1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Schil de mango.
2. Snijd de feta, paprika en mango in blokjes en de cherrytomaatjes in helften/kwarten.
3. Ontdoe als laatste de avocado van zijn schil en pit en snijd ook in blokjes. Giet hier een beetje citroen- of limoensap overheen zodat de avocado niet bruin wordt.
4. Leg de spinazie in een schaal en doe alle andere ingrediënten erbij. Eventueel nog wat peper en zout en olijfolie, of een paar blaadjes basilicum. Feestje op je bord en geniet ervan!

Tip: Lekker met een fris biertje erbij, zoals een witbier, Corona of Radler!

Hoe smaakt het?
Het is echt een zomerse salade! De mango en paprika zijn lekker zoet en ook de cherrytomaatjes zijn zoet en sappig. Heerlijk met de nootachtige smaak van de pijnboompitten die het tegelijk ook knapperig maken. De feta maakt het wat zoutig en de avocado en spinazie zorgen voor wat vulling, maar ook voor een beetje een aardse smaak. Klinkt smerig, is het niet. Ik maakte twee schalen zodat ik één kon bewaren voor de volgende dag, deze maakte ik zonder avocado en beviel me eigenlijk nog beter.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *