Bombastische Bacon-en-wijn-pasta

Bacon en wijn. Ik wist niet dat het bij elkaar paste, maar het is waar. Twee van mijn favoriete versnaperingen, bij elkaar, met pasta. Love ittt! Deze pasta kun je pittig maken, maar je kunt ‘m ook heel clean houden of juist lekker veel (Parmezaanse) kaas erover strooien. Je kunt er alle kanten mee op, maar de basis is sowieso goed! Ook dit is een klassieker in huize Westerhof-Teerlink, of Teerlink-Westerhof, wat jij wilt. Zin in een lekkere pasta die net even anders is? Receptje coming your way!


Boodschappen!
Voor 2 personen:
-1 blik tomatenblokjes a 400 gram
-200gr Penne
-100-150 ml droge witte wijn
-100-150gr bacon
-1 ui
-1 teen knoflook.
-100gr (Parmezaanse) geraspte kaas

Eventueel:
-Fijngesneden rode peper of tl sambal.
-Italiaanse kruiden

En gaan!
1. Snijd de bacon in reepjes en snipper de ui. Rasp de knoflook.
2. Bak de bacon in wat olijfolie tot het vet eruit begint te lopen. Doe de knoflook en ui erbij en bak even zachtjes mee. Schenk de wijn erbij en laat dit 10 minuten inkoken, met de deksel op de pan. Roer af en toe.
3. Breng een pan met water aan de kook voor de pasta en kook zoals op de verpakking staat.
4. Voeg de tomaten en eventueel de Italiaanse kruiden of peper aan de pan met de bacon en wijn toe. Zet het vuur laag en laat dit, weer met de deksel op de pan, pruttelen zodat de saus wat dikker wordt. Het beste is om dit 20 tot 25 minuten te laten staan, maar na een minuutje of 5-10 is het ook al heerlijk!
Serveer de pasta en de saus met flink wat geraspte (Parmezaanse) kaas en geniet!

Hoe smaakt het?
Het ligt er helemaal aan wat je lekker vindt, want je kunt de pasta aanpassen naar je smaak. Houd je van zout en vlees, doe er dan iets meer bacon door, houd je van zoet, dan is de tomaat heerlijk en doe je er iets minder bacon + wijn door. En voor de liefhebbers van scherp: dit gerecht is heel erg lekker met wat rode peper of een scheut sambal erdoor. Ook kun je het wat meer pit geven door Parmezaanse kaas te gebruiken.
Zoals ik ‘m maak, met het beste van alle ingredi├źnten in balans, is ie heerlijk. De tomaat is lekker zoet en gekruid door de Italiaanse kruiden en de bacon voegt de zoute smaak maar ook wat meer bite toe, naarmate je ‘m knapperig bakt. De sambal maakt het lekker scherp maar ook wat zoetig en de Parmezaan geeft het allemaal wat pit. Maak dit wel met penne, want dan kruipt de saus lekker in de pasta en is de smaak het beste! Ga het maken, je eet nooit meer bolognesesaus!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *