Nonchalante Nachoschotel

Chips in je avondeten. Degene die dat bedacht heeft krijgt een dikke kus van mij. Ik ben gék op chips, dus dit recept staat me op het lijf geschreven. Je kunt hiermee variëren tot je een ons weegt, maar de versie die ik vorige week maakte, was voor mij perfect. Groente, vlees, kaas en chips, heeeeurlijk! En het ziet er zó leuk uit als het uit de oven komt. Ook kun je heerlijke dips erbij maken, zoals guacamole, sweet chili of een lekkere crème fraîche dip. Het vult goed dus je hoeft ’s avonds niet nog eens aan de chips te gaan. Zoek je een lekker zondig zondagsmaaltje (dat niet eens heel zondig is), kijk dan wat ik er van gemaakt heb!
Ik heb al eens eerder een nachoschotel gemaakt, toen met salami en chili-bonen. Deze viel niet echt in de smaak, de bonen waren te overheersend en te zwaar en de salami paste er ook niet helemaal bij. Dit keer gooide ik het over een andere boeg en gebruikte ik ingrediënten die ik vaak ook eet bij wraps.

Boodschapjes! Voor 2 mensen met flinke trek heb je nodig:
250gr gemengd gehakt
1 paprika
1 ui
1 teen knoflook
2 tomaten
1 el TexMex kruidenmix (in zo’n wit potje met rode deksel)
100gr geraspte kaas
2 handjesvol tortillachips
scheutje olijfolie of klein klontje boter

Tip: Serveer dit met een zelfgemaakte guacamole (Klik hier voor een recept!)
Ook kun je een paar el crème fraîche mengen met wat knoflookpoeder en peper en zout, prima dipsausje voor bij de nachoschotel!
Eventueel kun je er nog wat ijsbergsla bij serveren.

Koken maar!

1. Verwarm je oven voor op 200°C. Snipper de ui, rasp de knoflook en snijd de paprika en tomaten in blokjes. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie of boter
2. Fruit de ui en knoflook zachtjes aan in een hapjes- of braadpan. Voeg dan het gehakt toe. Bak tot het bruin en rul is.
3. Voeg nu de paprika en tomaat toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg dan de Tex Mex kruiden toe totdat het mengsel wat van kleur verandert en duidelijk de smaak en geur van de kruiden opneemt.
4. Doe het mengsel in de ovenschaal en steek de tortillachips er verticaal in, zodat overal een chipje zit. Strooi dan de geraspte kaas erover en zet de schaal in de oven. Het heeft ongeveer 20 minuten nodig, of totdat de kaas gesmolten is. Serveer met guacamole en/of de crème fraîche dip en geniet!

Tip: Als je er een echt Mexicaans maaltje van wilt maken, voeg dan een fijngesneden rood pepertje toe voor wat pit. Een beetje sambal kan natuurlijk ook.

Hoe smaakt het?
OOOMNOMNOM. De vorige nachoschotel viel niet zo in de smaak bij vriendlief en mij, dus ik was benieuwd hoe deze zou bevallen. Aan de ingrediënten kon het toch niet liggen en ik kan aardig koken, dus ik had er wel vertrouwen in, en terecht! Het is heerlijk! De paprika en tomaat maken het lekker zoetig en het gehakt zorgt voor wat vulling. Als je een hap neemt met én een chipje, én de gesmolten kaas, én het gehaktmengsel, ben je in de zevende hemel. Als je er dan ook nog wat guacamole en crème fraîche op doet weet je niet wat je meemaakt. Zoveel smaak! Het is heel goed in balans en vult goed, maar is niet te zwaar. Dat vond ik namelijk wel toen ik het met bonen maakte, daar hoef je maar drie happen van te nemen en je bent al klaar.

De TexMex kruiden geven veel smaak en maken het een geheel. Dit potje móet je echt in je kast hebben, ook heerlijk voor bij wraps of taco’s. De meeste mensen kopen zo’n los zakje met burrito-kruiden. Dit is naar verhouding hartstikke duur en je kunt het maar 1 keer gebruiken. Met het potje TexMex doe je wel even, ook al ben je niet te zuinig. Het geeft echt een Mexicaans smaakje aan je gerecht.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *