Guitig Gevulde paprika met couscous-mengsel

Wil je indruk maken op je vegetarische vriendin of wil je een BBQ/zomerse dag zonder vlees, of met leuk bijgerecht, dan is dit perfect. Dit mooie gerecht is prima te happen en de restjes zijn een prima lunch. Makkelijk om te maken en het ziet er vooral heel mooi en kleurrijk uit op een zomers gedekte tafel. Of op een gewone tafel. Of op een bord op schoot. Het ziet er gewoon mooi uit, klaar.


Boodschappen!
Als bijgerecht voor 2 personen heb je nodig:
-150 gr couscous
-2 grote rode paprika’s
-1 rode ui
-handje platte peterselie
-2 tomaten
-150gr feta of witte kaas
-3 el olijfolie
Peper en zout

Aan de slag!
Je kunt de paprika grillen op een BBQ, dan wordt ie ’t lekkerst. Gewoon erop leggen, af en toe wat draaien en eraf halen als ie begint aan te branden. Is het geen lekker weer of vind je dat teveel moeite (snap ik heel goed), doe de paprika dan in de oven. Dit heb ik ook gedaan, dus die manier ga ik ook bespreken.

1. Verwarm de oven voor op 200°C en zet de waterkoker aan (de meeste waterkokers hebben een minimum van 0,5 liter).
2. Snijd de kapjes van de paprika’s en haal de zaadlijsten eruit. Snipper de ui, snijd de peterselie fijn en verbrokkel de feta, of snijd in blokjes. Snijd de tomaten doormidden en haal ook hier de zaadlijsten, het natte gedeelte, eruit. Snijd het overige vruchtvlees in kleine blokjes.
3. Leg de paprika’s en de kapjes in de oven, liefst op een stuk bakpapier op het rooster, maar in een schaaltje kan ook.
4. Doe de couscous in een kom of diep bord en voeg 175ml gekookt water toe. Laat dit wellen en roer na een paar minuten met een vork (! Niet met een lepel, dan gaat de couscous klonteren) de couscous los. Voeg vervolgens de feta, tomaat, ui en peterselie aan de couscous toe en schep goed om. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
5. Na ongeveer 10 a 15 minuten is de paprika goed gegrild. Haal uit de oven en schep het couscous-mengsel in de paprika. Serveer met het kapje er schuin bovenop en je zet een zomers feestje op tafel!

Hoe smaakt het?
Ik at het als hoofdgerecht, en dat had ik niet moeten doen. De smaak is prima, maar het is echt meer een bijgerecht of een gerecht voor mensen die heul weinig eten of überhaupt geen vlees eten. Ik miste namelijk echt een spiesje of lekkere burger erbij, of een lekker stokbroodje met kruidenboter. De smaak was goed, dankzij de peper en de feta. Er zitten genoeg verschillende smaken in, met de ui en peterselie erbij zeker, maar toch smaakte het lichtelijk saai als je alleen dit eet. Ik kan me echter heel goed voorstellen hoe lekker dit is bij een BBQ met een lekker pittig kipspiesje on the side. Het is fris en licht, en de paprika maakt het zoet.

Tip: Houd je niet van paprika, probeer het dan ook eens met een tomaat. Ik zou de tomaat alleen niet verwarmen, daar is ie niet stevig genoeg voor. Hol de tomaat uit voor je ‘m vult en eet het koud.
Tip 2: De restjes van het couscousmengsel zijn perfect als lunch. Misschien wel verstandig om de gesnipperde ui dan apart te serveren, omdat deze anders heel erg gaat overheersen als je ‘m een dag bewaart.
Tip 3: Vind je geitenkaas lekker, vervang de feta dan door geitenkaas. Zelf ben ik er niet zo van, maar het past er wel heel goed bij.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *