Gelukzalige Guacamole

Guacamole. Ik eet het zelden en was nog nooit op ’t idee gekomen om het zelf te maken. Ik wist alleen dat zelfgemaakte erg lekker was, en de kant-en-klare uit een potje van de supermarkt ontzettend smerig. Aangezien Avocado en ik steeds betere vriendjes worden, ging ik me hier ook maar eens aan wagen. Er bestaan honderdduuzend recepten voor guacamole, maar ik maakte het bij een nacho-schotel, dus wilde het lekker makkelijk en snel. Het heeft me dan ook 2 minuten gekost, en dan overdrijf ik nog. Toegegeven, guacamole ziet er nooit heel lekker uit, maar voor een guacamole is het een prachtexemplaar.


‘Boodschappen’! Voor een bescheiden kommetje guacamole heb je nodig:
– 1 Avocado
– 1 teentje knoflook, of een beetje knoflookpoeder
– 1/2 limoen
– 1/2 tl sambal
– snufje zeezout

(Als je het als dip gebruikt tijdens een feestje kun je beter dit x2 of x3 maken)

Ai caramba!

1. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en doe in een schaaltje. Prak de avocado tot smurrie
2. Snijd een limoen doormidden en doe van 1 helft het sap bij de avocado. Doe nu ook de sambal, knoflook en het zout erbij en roer goed door. Klaar alweeeeeeeer!

Heerlijk bij nacho’s (liefst opgewarmd in de oven met gesmolten kaas en wat lente-uitjes, ohhhh) of een nachoschotel.
Dit is de simpelste versie die je kunt bedenken. De limoen heb je nodig omdat anders de avocado bruin wordt, en de sambal, knoflook en het zout voegen wat pit toe. Als je het wat ambachtelijker wilt doen, kun je het ook met verse spaanse peper doen, die is fijngesneden. Ook kun je er nog wat zure room/creme fraiche door doen voor een wat romige smaak en wat meer volume. Ook omnomnom met een heel fijngesnipperd uitje er door.

Hoe smaakt het?
De avocado maakt het romig, de limoen geeft een zuurtje en de sambal maakt het pittig. Alle smaken zitten er in, dus. Kijk wel uit met die limoen, want hij overheerst al snel. Het is gewoon een hele lekkere dip of toevoeging bij je Mexicaanse eten, dat meestal best zwaar en pittig is. De guacamole maakt het dan wat frisser. En als je nog wat over hebt, heb je de perfecte smoes om nog wat nacho’s te halen en die lekker met de guacamole te eten. Een lekkere Corona met een partje van de overgebleven limoen erbij en je waant je in Mexico, of in ieder geval in de zomer!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *