Vijfentwintig food-vragen tagJeeeeh, weer een tag! En hij gaat nog over eten ook, beter kan niet! Met mijn liefde voor lijstjes en vragen invullen en mijn vreetzak-status vind ik dit natuurlijk ontzettend fijn om te schrijven! Allemaal vragen over wat mijn voorkeuren qua eten zijn. Lievelingsrestaurant, iets wat ik écht niet lust en wat mijn ultieme guilty pleasure is. Laat me vooral weten wat jouw favoriete cocktail is of wat jij op je pizza doet!


1. Wat is je favoriete ontbijt?
Met een kop thee en een boterham met vleeswaren (Licht meerzaden brood met Gerookte Coburgerham of blikboterhamworst van de Jumbo als favoriet) ben ik al lang blij. Voor mij ’s ochtends geen rare capriolen met muesli of linksdraaiende geitenyoghurt. Het is al heel wat dat ik ’s ochtends überhaupt iets kan wegkrijgen.
2.  Hoe drink je je koffie?
Niet! Ik houd niet van koffie, heb het meerdere keren geprobeerd te drinken, maar ik krijg het gewoon niet weg. Scheelt een hoop slechte adem, geld en nog gelere tanden, dus heel erg vind ik het niet dat ik het niet lust.
3. Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Lastiiiig! Ik houuud van broodjes. Tosti’s, panini’s, croissantjes, voor mij geen gluten genoeg! Zolang ’t knapperig en zout is ben ik tevreden. Salami met paprika of beenham met honing-mosterdsaus is heerlijk maar een broodje gezond op z’n tijd kan ook geen kwaad.
4. Soep of salade?
SALADE! Ik houd ontzettend van salade en soep lust ik juist niet. De smaak vind ik vaak heerlijk, maar ik kan op de één of andere manier niet tegen de substantie. Dat ’t warm is en je ’t met een lepel eet en dan ook nog moet kauwen, nee, dankje.
5. Wat is je favoriete kookboek?
Toen ik mijn oven net had kocht ik bij de Xenos een boekje dat ‘Uit de oven’ heet. Er staan superveel lekkere recepten in. Veel kookboeken heb ik ook niet verder, dus dit is nu mijn favoriet.
6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Sowieso nooit meer zoet. Ik ben gek op chips, patat, bacon en alles wat zout is. Het is jammer dat ik de chocola en taart zou moeten missen, maar hier hoef ik niet lang over te twijfelen! 
7. Welke keuken is je favoriet?
Italiaans! Mozzarella, pesto, pasta, oohhhh. Maar de spaanse/mediterraanse keuken trekt me ook erg aan. Vooral de tapas natuurlijk, haha. Ik ben niet zo’n vleeseter, dat wil zeggen, ik houd niet van vlees aan bot of biefstuk enzo. Gehaktballetjes en gerookte ham vind ik wel heel lekker.
8. Wat is je favo foodfilm?
Hmm, lastig want ik heb niet zoveel foodfilms gezien! Degene die me ’t meest bijstaat is Julie & Julia, want Meryl Streep <3
9. Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Bitterballen, én de Snuggle’s-chips van de Lidl. Paprika smaak en dan lekker door de roomkaas!
10. Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik zou natuurlijk kunnen zeggen Jamie Oliver, omdat ik de manier waarop hij kookt en hoe hij verschillende keukens mixt heel tof vindt, maar eigenlijk is mijn moeder de grootste inspiratiebron! Zij heeft mij leren koken en nog steeds vraag ik advies aan haar. Vroeger was ik een heel moeilijke eter, maar gelukkig weet ik nu de kookkunsten van mijn moeder te waarderen!
11. Thuis koken of uit eten gaan?
Thuis koken. Zelf helemaal bepalen welke lekkere ingrediënten je gebruikt, love it!
12. High end of Low profile?
Alhoewel ik nog heel graag eens zou dineren in een sterrenrestaurant, en walg van McDonalds en tenten waar je onbeperkt spareribs kunt eten, kies ik toch voor low profile. Dat hoeft namelijk geen invloed te hebben op de kwaliteit van het eten. En ik houd van simpel eten. Niet teveel fratsen, maar gewoon leuk en lekker klaargemaakt.
13. Wat is je lievelingsrestaurant?
Ohh wat lastig! Ik denk dat ik toch kies voor Spaans restaurant De Reis in Hoorn, Terschelling (Whoeh, over minder dan een week zit ik daar eindelijk weer!). Heerlijke en originele tapas die goed zijn klaargemaakt. Het restaurant is heel leuk ingericht en hóórt gewoon bij een tripje naar Terschelling. Maar, ook de Bella Italia in Assen is fijn, hun scaloppa en tiramisu heb ik nergens beter geproefd! Oh wacht, ik vergeet The Peppermill in Zwolle! Aaaahh.
14. Boodschappen doe ik bij..
Jumbo! en Lidl, zo af en toe. Daar kan ik het beste vinden wat ik nodig heb en het is niet duur. Mijn voornemen is echter om vaker naar de markt te gaan! Daar heb je veel meer keus en is het lekker vers. En het is ook gewoon heel leuk om naar de markt te gaan, een beetje tussen al die kraampjes en heerlijke geuren door lopen en dingen proeven en je ogen te kost doen aan zoveel keus!
15. Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…
Geen. Flauw. Idee. Misschien moet dat nog wel komen! 
16. Wat is je favoriete cocktail?
MOJITOOOO. Die die ik ooit op Mallorca had was de lekkerste ooit. Maar die bij tapasbar La Bodega in Maastricht was bijna net zo lekker!
17. Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?
Eh, champagne met Johnny Depp, mag dat ook? Of thee met Chace Crawford? Geen van beiden eigenlijk dus!
18. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Mijn bamboe snijplank en 3-euro IKEA mes (oh, en de knoflookpers!) en qua ingrediënten basilicum, ui en knoflook. Die laatste twee doe ik bijna overal doorheen!
19. Mijn favoriete snack is..
CHIPS. en bitterballen. En toastjes met brie en roomkaas en paté en eiersalade en eigenlijk alles wat je ’s avonds aan hapjes kunt eten. 
20. Wat zit er op jouw pizza?
Ik neem altijd een andere pizza! Maar liefst toch sowieso salami, mozzarella, ui en pesto. Maar met rauwe ham en rucola sla ik ook niet af! Jeetje wat ben ik eigenlijk een vreetzak.
21. Wat lust je echt niet?
Hollandse pot. Erwtensoep, zuurkool, ik krijg het níet weg. Maar echt niet. 

22. Mijn favoriete foodblog is..
Mijn eigen! Ha! Maar verder vind ik Brenda Kookt en  Uit Pauline’s keuken heel tof!
23. Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…
Ik ben niet zo van de vreemde dingen uitproberen. Ik kan niets abnormaals bedenken dat ik ooit in mijn mond stak. Het vreemdste is misschien zeekraal, zo van de plant. Maar dat is gewoon lekker, en zout. Ik wil nog wel heel graag een keer oesters proberen!
24. Wat staat er op je food-bucketlist?
Eten bij een sterrenrestaurant! 
25. Ik kan niet leven zonder..
Smaak! Ik denk dat alles wat ik eet op zich wel vervangbaar is, zoals brood of bepaalde groenten en vlees, maar als ik maar voor altijd kan blijven proeven. Soms, als ik ziek ben, proef ik mijn eten niet, dat vind ik zo verschrikkelijk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *